İytev Yücel Tonguç Koleji

Urla İytev Yücel Tonguç Koleji 12-18 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ dolayısıyla 13 Kasım 2013 günü ünlü çocuk kitapları yazarı Aydoğan Yavaşlı’yı misafir etti.

İytev Yücel Tonguç Koleji

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, kitaplara ilgi çekerek okuyan, yazan ve düşünen bir nesil yaratmak amacıyla kutlanmaya başlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, yazar Aydoğan Yavaşlı öğrencilerle okumak üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Çocukların gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu belirten Yavaşlı; “Okumak insanı geliştiren ona yeni dünyalar kazandıran, bilgi, görgü ve bakış açısını geliştiren en önemli etkenlerden biridir. Uygar toplumlar okuma oranının yüksek olduğu toplumlardır. Bu nedenle okumayı alışkanlık haline getirmek çok büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Dünya Çocuk Kitapları haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten İytev Yücel Tonguç Koleji Müdürü Ülkü Güreşçi; “kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. Bu nedenle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı ve kitapları sevdirmeliyiz. Ancak okuyan ve yazan, düşünen ve sorgulayan bir nesil Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine ve Genç Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacaktır Aydoğan Yavaşlı gibi bir değeri okulumuz da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. kitap sevgisinin ve okuma bilincinin oluşturulması ile ilgili çalışmalarımız yalnızca bu hafta ile sınırlı değil. Okulumuz ve öğretmenlerimiz bu konuda çok hassas davranmakta ve öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak amacıyla her sabah derslerimize başlamadan önce ilk 10 dakikamız etkili kitap okuma saati olarak değerlendirilmektedir." dedi.

Öğrencilerin ilgiyle dinlediği söyleşi yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA