Edremit Körfezinden Kısa Kısa

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Atamer Ulusoy, körfezde, 2 ayla sınırlı tutulan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.


Ulusoy, Edremit'e bağlı Güre beldesinin Çamlıbel köyünde düzenlediği basın toplantısında, Edremit Körfezi'nde turizm sezonunun diğer bölgelere oranla çok kısa kaldığını belirtti.

Körfezin farklı alanlarda büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti:

"Bölgemizde 2 ayla sınırlı tutulan turizm sezonunu 12 aya yaymak için yasal engellerle uğraşıp, eğitici, bilinçlendirici ve kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarımız hızlandırılacak. Bu çalışmalarımızı yaparken, ortak hareket edeceğiz ve büyük, küçük tüm turizm işletmecilerinin desteğine ihtiyacımız olacak. Bu çalışmalarda hedefe ulaştığımız zaman hem turizmciler, hem tatilciler, hem bölge halkı, hem de kalite bakımında bölgemiz, ülkemiz kazanacaktır."

-Akova: "Yağmur suyu menfezlerine önem veriyoruz"

Burhaniye Belediyesi tarafından, gerekli görülen yerlerde gerek kutu gerekse yerinde dökme menfezlerle, yağmur sularını bertaraf etme çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Fikret Akova, yaz sezonunda yaptıkları çalışmalarda genel olarak alt yapıya yoğunlaştıklarını belirterek, özellikle yağmur suyunun sıkıntı olduğu bölgelerde menfezlere önem verdiklerini söyledi.

Ciddi harcamalar yaptıkları bu işler sonucunda yağmur suyu konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Akova, "İskelede yaptığımız bu son menfezlebölgedeki sıkıntıyı giderdik. Şimdi ise ekiplerimiz Cumhuriyet Mahallesi Kızık Caddesi'ne yönlenecekler" dedi.

-Edremit Belediyesi fırın denetimleri

Edremit Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, fırınları kontrol ederek, hijyen ve ekmek gramajı üzerine denetimde bulundu.

Genel temizlik yapılıp yapıldığı konusunda da hassas davranan ekipler, gerekli uygulama ve kurallara uymayan fırınlar hakkında yasal işlem yaptı.

Zabıta Müdür Vekili Esengül Altınöz, "Bizler halkın sağlığı ve hijyeni için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tip denetimlerimiz devam edecek. Uymayanlar için gerekli yasal işlem uygulanacak" dedi.

-Akçay'da alt yapı çalışmaları

Akçay beldesinin Turgut Reis ile Sakarya Caddesi'nde yeniden düzenleme çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, son güne kadar hizmete devam edeceklerini belirterek, toplam 360 bin liraya mal olacak olan yeniden düzenleme çalışmalarının yılbaşına kadar bitirilip hizmete açılacağını söyledi.

Turgut Reis Caddesi'nin Pina Deresi'ne kadar olan bölümün, alt yapı sistemleri başta olmak üzere tümüyle yenilendiğini dile getiren İnceoğlu, caddede 3 bin 277 metrekare kilitli parke taş döşeneceğini kaydetti.

10 yıldır Akçay için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan İnveoğlu, şunları söyledi:

"Görevimizin son gün, son saatine kadar çalışmaya devam edeceğiz. Her iki caddede 8 bin metrekarenin üzerinde kilitli parke taş döşeyeceğiz. Cadde ve sokaklarda yeniden düzenleme yaparken öncelikle altyapı sistemlerini, sonra üst yapısını yeniliyoruz."

Kaynak: AA