Btso Almanya Mutfağına Girdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’nun (GIZ) desteğiyle Alman sanayiinin mutfağına girdi.

Btso Almanya Mutfağına Girdi

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ ile Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ali Durmuş’un katıldığı teknik gezi, Almanya’nın AR-GE ve inovasyondaki tecrübesiyle Bursa’nın potansiyelini birleştirecek işbirliklerini müjdeliyor.

BTSO ve Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, 2023 Türkiyesi’nde en önemli oyuncu olmaya hazırlanan Bursa’nın önüne koyduğu hedefler açısından Almanya’nın ‘rol model’ olduğunu kaydederek, “GIZ programı çerçevesinde Almanya’nın kat ettiği yola şahit olduk, tecrübelerini dinledik. Şunu gördük ki, Almanya bizim için ne kadar önemliyse, Bursa da onlar için o kadar mühim. Münih ve Berlin’deki 6 günlük ziyaretlerimizin Bursa’ya çok güzel geri dönüşleri olacağını söyleyebilirim” dedi.

Özellikle kümelenme ve teknoloji transfer ofislerinin kuruluşu, işleyiş biçimleri ve süreçleriyle ilgili temaslarda bulunduklarına işaret eden Duran, “Onları Bursa’ya davet ettik ve yakın gelecekte yapacağımız işbirlikleri için çok önemli bir başlangıç yaptık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA