Bakan Eker ve Yılmaz Konya'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.


KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na katılan Eker ve Yılmaz, ardından Konya Valiliğine geçti.

Burada valilik şeref defterini imzalayan Eker ve Yılmaz, ardından Vali Erol ile bir süre görüştü. Yılmaz, ziyarette, bölgede sanayinin giderek geliştiğini söyledi.

Özellikle, duble yol ve hızlı tren gibi ulaşım sistemlerine yapılan yatırımlarla, sanayinin önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıllarda bölgeyi daha iyi noktalarda göreceğiz. Burada sanayiyi, artık bilgi ve teknoloji temelli yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Bu tüm Türkiye için geçerli. Özellikle burada KOBİ'lerin çok güçlü olduğunu biliyoruz. Sadece Konya ilimizde 30 bin KOBİ'miz, çok önemli becerileri olan şirketlerimiz var. Önemli altyapılarımız var. Bunları yeni programlarla birleştirerek, yeni stratejilerle birleştirerek, çok rahat ileriye taşımamız mümkün. Konya'nın bugün ihracatının büyük bir bölümü, sanayi ürünü ihracatı... Gerek genel yatırımlarımızla, altyapıya dönük çalışmalarımızla, kalkınma ajansları gibi yeni kurumlarla, gerekse son dönemde oluşturduğumuz KOP Bölge Kalkınma İdaresi vasıtasıyla bu bölgeye destek oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Buradaki huzur ortamı, uygun yatırım ortamı da çok önemli. Geleceğe dönük en önemli varlıklarımızdan biri bu..."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Konya başta olmak üzere bölge illerinin tamamının Konya Ovası Projesi ile ülkenin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Eker, şöyle konuştu:

"Mavi Tünel ve Konya Ovası'nın sulamaya açılması geçen yüzyılın rüyasıydı ama bu geçen yüzyılın rüyalarını gerçekleştirmek bizim hükümetimize düşüyor. Tıpkı Marmaray Projesi'nde olduğu gibi... Onun da geçen yüzyıl rüyası görülmüştü. Sultan Abdülmecid ve Abdülhamit tarafından projelendirilmişti. Biz onu hayata geçirdik. Şimdi de Konya Ovası ve Mavi Tünel Projesi'ni hayata geçirmek suretiyle o rüyayı da yine biz gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah kalkınma yolunda daha önemli projelere imza atacağız."

Ziyaret sonunda Vali Erol, Eker ve Yılmaz'a Mevlana figürlü tablo hediye etti.

Kaynak: AA