Amasya'da 'Muharrem İftarı'

Amasya Üniversitesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.


Amasya Üniversitesi ile Cem Vakfı Amasya Şubesi, Kuran ve Ehlibeyt Vakfı Amasya Şubesi ve Amasya Hamdullah Efendi Cemevi ve Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleşen muharrem orucu iftarı eğitim fakültesi yemekhanesinde düzenlendi.

Alevi dedesi İsmet Kılıç'ın okuduğu dualarla oruçların açıldığı iftar yemeğine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıd, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Müftüsü İsmail İpek, daire müdürleri, akademik ve idari kadro ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Müftü İpek tarafından yemek sonrası yapılan duanın ardından iftar yemeği sona erdi.

Yemek sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Orbay, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Orbay, "Bizler aslında et ve tırnak gibiyiz, birbirimizden ayrımız gayrımız yoktur. Bu birlik ve beraberlik çağdaş ve güçlü Türkiye'nin inşasına ivme katacaktır. Bizler sadece eğitim ve araştırma faaliyetleri yapmıyor, aynı zamanda bulunduğumuz ilin ve bölgenin tüm yerel dinamiklerini kucaklıyoruz. Daha güçlü bir toplum oluşturabilmek için bu tip sosyal projelerinde içerisinde de ana aktör olarak rol alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gümüşhacıköy Kaymakamlığı tarafından da ilçede muharrem orucu iftarı düzenlendi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Hüseyin Baş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Alevi dedesi Şafak Coşkun, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA