Sakarya'daki Cinayet Davası

Arifiye ilçesinde tartıştığı ağabeyini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 15 yıl hapisle cezalandırıldı.


Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Orkan Yıldırım, müşteki sanık Vildan Y. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık, yaşananlar için üzüldüğünü ancak olayın bu boyuta gelmesinde tek suçlunun kendisi olmadığını öne sürerek, "Beraatime karar verilsin. Hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da muvafakatım vardır. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Selçuk Gedikli ise müvekkilinin ablası Vildan Y'nin kardeşini sık sık telefonla arayarak yönlendirdiğini, maktulün bunun üzerine kardeşine silah çekip küfür ettiğini, olayın bu nedenle büyüdüğünü ileri sürdü.

Haksız bir hareketi defetmek için müvekkilinin ateş etmek mecburiyetinde kaldığını öne süren Gedikli, olayda meşru müdafaa, hiç değilse müdafaa sınırının aşılmasının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Müşteki sanık Vildan Y. ise olaydan kendisinin de olumsuz etkilendiğini, sinir krizi geçirirken küfür ettiğini belirterek, "Hakkımda mahkumiyet kararı verilirse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına muvafakatım vardır" şeklinde konuştu.

Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı ağabeyi Rıdvan Yıldırım'ı tabancayla kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.

Sanığın eylemi haksız tahrik altında işlediğini, yargılama sırasındaki olumlu tutum ve davranışlarını indirim nedeni olarak değerlendiren heyet, cezayı 15 yıla düşürdü.

Ayrıca, sanık hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kemaliye köyünde yaşayan Orkan,geçen yıl 21 Haziran'da tartıştığı ağabeyi Rıdvan Yıldırım'ı tabancayla öldürmüştü.

Kaynak: AA