Sağlıkta Dönüşüm Programı

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında başlatılan, "Sağlıkta Dönüşüm Programının" başarıyla sürdüğünü bildirdi.


Prof. Dr. Gödekmerdan, yaptığı yazılı açıklamada, halkın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişimini amaçlayan bu programın en önemli unsurlarından birinin Bakanlığın planlama, yönetme ve denetleme kapasitesinin güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Program kapsamında 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gödekmerdan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun il düzeyindeki yönetim yapısı olan Kamu Hastaneleri Birlikleri sağlık göstergelerinin iyileştirilmesi hususunda büyük bir uyum ve gayretle çalışmalarını yürütmektedir. Bu gayreti daha etkin bir yönetişim modeline dönüştürecek "90 Gün" çalışması Kurum Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiştir. Bu çalışma ile kamu hastanelerinde hasta-çalışan memnuniyetinin ve iletişimin güçlendirilmesi ile kaliteli sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlanması hedeflenmiştir. Çalışmanın hedefi, 90 günlük süreçte Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu merkez ve taşra teşkilatları kapsamında daha etkin bir yönetişimi, halkımızın ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımların atılmasının sağlanması hedeflenmektedir."

Prof. Dr. Gödekmerdan, çalışmanın 11 Kasım 2013-10 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, çalışmanın izleme ve değerlendirmesinin 30, 60 ve 90'ıncı günlerinde İl Genel Sekreterleri tarafından yapılacağını ifade ederek, çalışma bitiminde sonuç raporunun oluşturulmasının ardından düzenlenecek sonuç toplantısı ile bilgi paylaşımı ve geri bildirimlerin değerlendirilmesinin planlandığını kaydetti.

Kaynak: AA