Bodrum'da Yabancılara Aşure Dağıtıldı

Bodrum'da yaşayan yabancılara aşure ikram edildi, semazen gösterisi sunuldu.


Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Turgutreis beldesindeki bir otelde düzenlenen geceye ilçede yaşayan çok sayıda yabancı katıldı.

Derneğin Başkanı Murat Erkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşure etkinliklerini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl da Cem Vakfı Bodrum Şubesiyle etkinlik yaptıklarını ifade eden Erkmen, "Birlikte halka açık aşure dağıtımı düzenledik. Onun bir benzerini bu sene Bodrum'da yaşayan yabancılarla paylaşalım istedik. Ulaşabildiğimiz yabancıları bu geceye davet ederek hem aşureyi anlattık, hem de aşure ikram ettik" dedi.

Yalıkavak beldesinde yaşamını sürdüren İsveçli Anna Lindwall, geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, aşureyi çok sevdiğini ve bu tür etkinliklere her fırsatta katılmaya çalıştığını söyledi.

İngiliz Dennis Buggins ise ilk kez yediği aşureyi çok beğendiğini ve nasıl yapıldığını bu gece öğrendiğini ifade etti.

Bodrum'da yaşamaktan mutlu olduğuna işaret eden İngiliz Laura Holdswarth da "1,5 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Türk kültürünü, adetlerini çok merak ediyorum ve öğrenmek için çalışıyorum. Aşureyi de ilk kez yedim ve çok güzel" diye konuştu.

Geceye katılan yabancılar, sema gösterisini de beğeniyle izledi.

Kaynak: AA