Başkan Ergün İlçe Muhtarları İle Buluştu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Haydi Muhtarlar Manisa’ya Projesi” kapsamında Manisa’ya gelen Selendi, Gördes, Köprübaşı ve Gölmarmaralı muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlara Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Gördes Belediye Başkan Adayı İbrahim Emre ve MHP ilçe başkanları eşlik etti. Sabah saatlerinde kente gelen heyetin ilk durağı Manisa Belediyesi tarafından kente kazandırılan Mümin Özkasap Spor Tesisleri oldu. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan muhtarlar, Manisa Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olan ve Gediz Kavşağı’nda yapımında sona gelinen Oto Terminal Binasını gezdi. Muhtarlar gezinin sabahki bölümünü Atatürk Gençlik Merkezi ziyareti ile tamamladı. Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlanan muhtarlar Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’na geçerek, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi.
“TÜRKİYE’NİN ÖRNEK BELEDİYESİ OLDUK”
Muhtarları Manisa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’daki değişimi, yaptığımız çalışmaları göstermek amacıyla sizleri burada ağırlıyoruz. Manisa Belediyesi olarak kentimize kazandırdığımız dev projeleri ve hizmetleri yakından görme imkânı buluyorsunuz. Sizlere geride bıraktığımız 4,5 yıllık süre içerisinde neler yaptığımızı kısa başlıklarla anlatmak istiyorum. Kentimize kazandırdığımız hizmetlerimizi yakından tanıma fırsatı bulurken, bu hizmetleri nasıl gerçekleştirdiğimizi elbette birinci ağızdan duymak istersiniz. Öncelikle şunu belirteyim, halkımızın teveccühü ile geldiğimiz makamımızda Manisa Belediyesi’ni 96 Milyon TL borç ile devraldık. 2008 yılı geliri 68 milyon TL idi. Kısacası Manisa Belediyesi’ni adeta komadaki hasta gibi bulmuştuk. Kapısında alacaklıların beklediği, kredileri tükenmiş, kasasında parasının olmadığı ve Türkiye’de borcu nedeniyle elektriklerinin kesildiği tek belediye olarak 21. yüzyıla yakışmayacak bir belediye ile karşılaştık. İlk hedefimiz elbette bu Belediye’yi kendi ayakları üzerinde duran bir belediye haline getirmek oldu. İlk yıl 138 milyon, sonra 168 milyon ve bu sene 200 milyonu geçecek duruma geldi. Şu anda yalnızca bir ayda 32 Milyon TL yatırım yapabilen bir Manisa Belediyesi oluşturduk. Sağladığımız mali disiplin ve doğru bütçe yönetimiyle Manisa Belediyesi, her yıl bütçesinde rekorlar kırdı, borçsuz belediye olarak Türkiye’deki birçok il belediyesine örnek oldu” dedi.

“KAYIPLARI ÖNLEDİK MALİ DİSİPLİN SAĞLADIK”
Manisa Belediyesi bütçesinin nasıl bu duruma geldiğini örneklerle açıklayan Başkan Ergün, “Öncelikle önceki dönemden kalan araç kiralama yöntemine ivedilikle son verdik. Tasarrufa yönelik ikinci nokta da çöp toplama işiydi. Firmalar yoluyla gerçekleştirilen çöp toplama hizmetini de tamamen kendi araçlarımız ve kendi elemanımızla yapmak suretiyle gerçekleştirmeye başladık. Bunun öncesini bir düşünün ki o günün şartlarında söz konusu firmaya yıllık 11 Milyon TL civarında bir bedel ödeniyormuş. Biz bu işin üzerine gittik ve 35’in üzerinde içerisinde traktörden, çöp toplama aracına kadar 2,5 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Bunu kendi şirketimiz bünyesinde gerçekleştirerek ayda 500 Bin TL tasarruf sağladık. Yine bir diğer akan musluk da Park Bahçe İşleri Müdürlüğü’nün hizmetleriydi. Bu hizmette firmaya 600 Bin TL’lik hak ediş vardı. Biz bunu kendi bünyemizde yapmaya başladık. Yine tasarruf sağladık. Manisa Belediyesi başkan yardımcılarının, birim müdürlerinin, şeflerin hizmetlerinde kullanılan ve kiralama bedeli ödenen araçları kullanmaktan vazgeçtik. Zamanında bunlardan her birine 4-5 Bin TL kiralama bedeli ödenmiş. Manisa Belediyesi 15 adet aracı kendisi aldı ve kullanıyor. Kısacası araç havuzumuzu yenileyerek, Manisa Belediyesi’nin kendi malı haline getirdik. Bir başka en önemli disiplinimiz de Oto Terminal binasındaki araçların giriş-çıkış ücretleriydi. Aylık yaklaşık 75-80 bin TL’lik geliri, terminale yaptığımız yeni kamera ve yazılım sistemleri ile 280 bin TL’ye çıkardık. Bunlar kayıpları önlediğimiz en büyük noktalardı” diye konuştu.

“OKULLARA EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYE”
Manisa’nın Türkiye’nin 81 ilinden göç alan bir il olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “57 mahallemizin tamamına ayrım yapmadan hizmet götürdük. Buna ek olarak Manisa’yı yaşanabilir bir kent haline getirdik. Manisa’da saat 8’den sonra hayat biterdi, biz göreve geldiğimiz dönemde. Yeni sosyal donatı alanları, kafeler, alışveriş merkezleri, sokak aydınlatmalarına kadar, bütün okulların çevre duvar düzenlemeleri gibi tüm eksikleri giderdik. 5 trilyonun üzerinde okullara yatırım yapan tek il Manisa olmuş. Bundan da büyük gurur duydum. Manisa Belediyesi bünyesinde dev araç parkı oluşturduk. Büyük sevdamız olan Manisa’yı, gölgesinde huzur bulduğumuz ay yıldızlı bayrağımızı bir nebze daha ileri seviyeye taşıyacak her çalışmanın altında imzamız var ve bundan sonra da Yüce Rabbim nasip ettiği sürece olacak. Bundan 1 ay önce Sayın Genel Başkanımız Manisa’ya gelerek adaylığımı ilan etti. Tabi nasip meselesi. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK HİZMETLERİ GETİRİYOR”
Manisa’nın 2012 yılı son aylarında kabul edilen yasa ile birlikte büyükşehir olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, “Bu yasanın kısmen yürürlüğe girmesi ve Belediye Meclisimizden aldığımız kararla, biz de mevcut bütçemizle tüm ilçe, belde ve köylerimize hizmet götürmeye başladık. Manisa şuanda büyükşehir oldu ama bütçesi büyükşehir olmadı. Bunu bilmenizi istiyorum. Kendi imkanlarımızla sizlere hizmetleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabi büyükşehir, büyük hizmetleri getiriyor. Biz bir bütünüz. Bütün stratejik planlamalar büyükşehir altında yapılacak. MASKİ kuruluyor. Su ve kanalizasyon ayrı bir şirket olarak hizmet verecek. Gediz’in durumu ortada. Çok kirletiyoruz. Gediz’i kurtarmamız lazım. Çünkü hem kirletiyoruz, hem de Gediz’in suladığı ovalardan yetişen ürünleri yine kendimiz yiyoruz. Kısaca büyükşehir bunların çözümünü getiriyor” dedi.

“BU BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR”
Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve tüm Belediye çalışanlarına verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Ergün, “Bu bir aile çalışmasıdır, ekip çalışmasıdır. 17 ilçe içerisinde en fazla hizmet verdiğimiz ilçe Selendi’dir. 16 kilometre sathi kaplamayı bitirdik. 1 milyon 289 bin TL ihale bedeli olan tretuvar ve aydınlatma ihalesi yapıldı. Yine muhtelif köylerinde kullanılmak üzere, sözleşmesi bugün yapılan, 134 bin TL bedelle 11 bin 500 metrekare parke taşı gönderilmesini sağladık. Köprübaşı Borlu Beldesi’ne; 4 bin 103 metrekare Parke Taşı, 100 adet Bank gönderdik. Gördes Belediyesi’ne 17 adet durak, muhtelif köy ve beldelerinde kullanılmak üzere; 167 adet bank, Çiçekli Köyü’ne; bin 113 metrekare parke taşı dağıttık. Beyer, Dalkır, Korubaşı, Salur, Kösedağ, Şeyhyayla, Beğenler köylerine oyun grubu ve Güneşli ile Çiçekli İlköğretim Okullarına iç mekan oyun grubu verdik. Tabi bunlar ihale prosedürü ile oluyor, zaman alıyor. Gölmarmara Belediye Başkanımızın sorunlarını da dinledik. Mezarlığın çevre düzenlemesini ve taş dağıtım planlamasını istişare ettik. Okul öncesi eğitim veren okullara oyun grubu verebileceğimizi söyledik. Gönül istiyor ki, herkesin talebini anında yerine getirelim. Ama böyle olmuyor” diye konuştu.

“HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ”
İlçe, belde ve köylere hizmetleri götürürken asla parti ayrımı yapmadıklarının da altını çizen Başkan Ergün, “Hep söylüyoruz, hizmetin siyaseti olmaz. Her türlü hizmetin fazlasıyla geleceğini bilmenizi istiyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, Belediye bütçesini halkın emaneti olarak saklamak bizlerin görevi. Halkımızın bize verdiği bu emaneti, onların yararına olacak çalışmalar için kullandık ve bundan sonra da bu düsturla yolumuza devam edeceğiz. Büyükşehir, daha büyük bütçe anlamına geliyor. Manisa Halkının, bu büyük bütçeyi, ellerini ovuşturarak bekleyenlere değil, hak, hukuk ve vicdan sahibi olanlara, yani emin ellere teslim etmesi gerekiyor. Yaptıklarımız, gelecekte yapacaklarımızın aynasıdır. Hakkımızda her şey hayırlı olsun” dedi.

“SİYASİ AYRIM GÜTMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, hizmetleri nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti. Kendilerini Manisa’da ağırlamasından da mutlu olduklarını ifade eden Savaş, “Başkanım bugün bizi ağırladı. Bugün bakıldığında gerek spor tesislerini, gerek yeni otogarı, Atatürk Gençlik Merkezi gibi eserleri gördük. Türkiye’deki 30 büyükşehir arasından ilk 5’e girebilecek bir şehir olduk. Büyükşehir olunca ilçelere, köylere nasıl hizmetler yapacağını görmüş olduk. Başkanım Selendi’ye geldi. Selendi merkezinde İl Özel İdare’nin ihmal ettiği köylere hizmetlerin artmasını sağladı. Bir aile havasıyla aile reisi Büyükşehir Belediye Başkanı ile hiçbir siyasi ayrım gütmeden çalışacağız. Bizleri ağırladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Gördes Belediye Başkan Adayı İbrahim Emre ise, “Gördes, Köprübaşı ve Selendi ilçeleri ekonomik olarak birbirilerine benzeyen ilçeler. Son günlerde ilçemize göndermiş olduğunuz oyun grubu, parke taşı, otobüs durakları, oturma bankı gibi hizmetlerden dolayı herkes mutlu” dedi.

“ASFALT TALEBİMİZE SİYASİ OLARAK İZİZN VERİLMEDİ”
Gördes Belediye Başkan Adayı Emre’nin ilçe, belde ve köylere asfalt sözü istemesi üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “250 bin ton asfalt yaklaşık maliyeti 36 milyon TL. Ben bunun başvurusunu İller Bankası’na yaptım. Şubat ayından beri bunun iznini alamadık. Biz bunun planlamasını yapmıştık. Bugün Manisa Belediyesi’nin İller Bankası’nda 500 milyon kredi çıkarma hakkı var. Ama siyasi olarak iznin verilmediğini düşünüyorum. Büyükşehir olunca bunun tabi esamisi bile okunmayacak. Çok büyük hizmetlerin verileceğinin buradan sözünü veriyorum” dedi.

MUHTARLAR MEMNUN AYRILDI
Toplantının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, halası Nafize Say’ın cenazesine katılmak üzere toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı. Manisa’ya gelen muhtarlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Muhtarlara hediyelerini Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve Gördes Belediye Başkan Adayı İbrahim Emre takdim etti. Daha sonra Meclis Salonu’ndan ayrılan muhtarlar, yapımı devam eden Kent Park’ta incelemelerde bulundu, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu gezdi. Muhtarlar, görkemli projeler arasında yer alan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’ndan geçerek, ilçelerine uğurlandı.
Kaynak: İHA