Adıyaman'da Muharrem İftarı

Adıyaman Müftülüğü, muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.


İl Müftüsü İmran Kılıç, kentteki bir konferans salonunda verilen iftarda yaptığı konuşmada, muharrem ayının içinde yer alan aşure gününün, İslam tarihinde birçok mutlu olaya sahne olduğu gibi Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edildiği gün olduğunu söyledi.

Böyle bir günde Sünni ve Alevi vatandaşları bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını belirten Kılıç, "Toplantımızda maksadımıza ulaştık. Gerek Sünni gerekse Alevi kardeşlerimiz büyük bir kitle halinde bu programımıza iştirak etti" dedi.

Muharrem ayı toplantılarının, yaraların kaşınması için değil, birlik ve beraberliğin sağlanması için düzenlendiğini ifade eden Kılıç, bu toplantıları bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için düzenlediklerini söyledi.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Adıyaman Şube Başkanı Nusret Tunç ise Kerbela olayının bir yara olduğunu, bu olaydan ders çıkarılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin girdiği demokrasi sürecinde, birlik ve beraberlik içerisinde oruç açtıklarını dile getiren Tunç, "Birlik ve beraberlik içerisinde olmayan ülkelerin durumlarını görüyoruz. Aslında İslamiyette kin ve nefret hayatta olmaz ve olmamalı, inancımızda bu yoktur" dedi.

İftarda, Müftü Yardımcısı Mustafa Altun ve Alevi dedesi Mehmet Merdanoğlu dua okudu.

Kaynak: AA