Trabzon’da Vatandaşa Aşure Dağıtıldı

Muharrem ayı ve Aşure Günü nedeniyle Trabzon Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı.

Trabzon’da Vatandaşa Aşure Dağıtıldı

Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Abdil Celil Öz’ün yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Öz, “Hem inanç tarihimizde hem de bizim milli tarihimizde Muharrem ayı çok önemli olayların yaşandığı bir aydır. Bu olayların bir kısmı bizim inanç tarihimizde güzelliklerin yaşandığı bir dönemdir. Bir kısmı da maalesef Kerbela’da olduğu gibi Müslümanların aralarına giren nifak dolayısıyla ne kadar sıkıntılar yaşadığının bir göstergesidir. Muharrem ayında Aşure Günleri’nde geçmişte yaşananlardan ibret alıp şükretmek, yaşanan Kerbela gibi olaylardan da ders alıp, bir daha ayrılıklara, nifaklara düşmemek için gerekli tedbirleri alıp bu günleri değerlendirmemiz lazım” dedi.

Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Aşure Günü nedeniyle düzenledikleri etkinliğin Trabzon'daki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının ne kadar gelişmiş olduğunu gösterdiğini belirterek, "Barışın, kardeşliğin ve birbiriyle kucaklaşmanın günü olan Aşure günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz“ diye konuştu.

Muharrem ayının ve aşuresinin birlik ve beraberliği simgelediğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “1374. yılında bulunduğumuz Kerbela’daki hüznün, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmalarına katkı sağlamasını tüm Trabzonlular olarak temenni ediyoruz. Bizim yolumuz Müslümanlar olarak Allah’ın yolu. Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın yolu, Ashabının ve Ehli Beyti’nin yoludur. Hz. Hüseyinler’in yoludur. Muharrem ayı İslam’ın barışını ve kardeşliğini simgeliyor. Aşure de tutumluluğu, israftan sakınmayı, insanların ekmeklerini paylaşmasını temsil etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Kanuni Mehteran Takımı’nın konseri eşliğinde vatandaşa aşure dağıtıldı.
Kaynak: İHA