Tokat Emniyet Müdürlüğü İftar Verdi

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Kanaat Önderleri ile Buluşma" projesi kapsamında Muharrem Ayı nedeni ile iftar yemeği verildi.


Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü lokalinde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Hz. Ali efendimizin değişi ile 'İnsanlar ya Müslümanlıkta kardeştir ya da insanlıkta kardeştir' Yani her türlü kardeşlik var" ifadesini kullandı.

İftar yemeğine katılanlara teşekkür eden Taşkesen, "Dertlerimiz de, kederlerimiz de bir arada olacağız ki Kerbelalar yaşanmasın. O fitne ateşi çok şükür ki hemen hemen hiç yanmamış. Yansa bile gerek Alevi, gerek Sünni kardeşlerimiz bağırlarında o ateşi söndürmek suretiyle bir Çorum, Maraş, Sivas gibi fitnelere kerbelalara sebep olmamışlar. Bende o açından kendimi bu vilayetin valisi olarak şanslı addediyorum" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ise Hacı Bektaşi Veli'nin "Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım" sözünden yola çıktıklarını ve bu Anadolu'nun yüzyıllar boyu medeniyetlerin buluşma ve kaynaşma noktası olduğunu belirtti.

Hubyar Ocağı Dedesi Mustafa Temel, "Vatanımız Türkiye'dir, bayrağımız Ay Yıldızlı Türk Bayrağıdır. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA