Sinop Belediyesinin Çalışmaları

Sinop Belediyesince gezi ve rekreasyon alanlarının genişletilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Belediye Başkanı Baki Ergül, Atakan yokuşu önünden Taş Ocağı mevkisine devam edecek çalışmalarla yeni dolgu alanında vatandaşlara yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk parkları, oturma alanları ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği rekreasyon alanı oluşturulacağını söyledi.

Proje kapsamında Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun izni ile denize 7 metrelik alanda dolgu yapılması konusunda çıkarılan kararın uygulanacağını belirten Ergül, "Dr. Rıza Nur Kütüphanesi-Eski Tekel binası önünden Atakan yokuşuna devam eden alan yasal sınırlarında yeniden düzenlenecek ve hizmete açılacak. Bunun yanı sıra yol boyunca yer alan kaldırımlar genişletilecek, yolda bulunan virajlar düzenlenecek ve şehir içi ulaşım araçları için yapılacak uygun cepler ile araç trafiği de rahatlayacak" dedi.

Bu alanda başlattıkları çalışma ile sahil dolgusunun Anıtlar Kurulunun vermiş olduğu yasal sınırlara çekileceğini belirten Ergül, şöyle devam etti:

"Bu alan bundan sonra yeni bir rekreasyon alanı olarak halkımıza hizmet verecek. Yıllardır Gazi Caddesi üzerinde sıkışan yeşil alan, parklar, oyun alanları, oturma alanları şimdi yeni projemiz ile Atakan Yokuşu önünden Taş Ocağı mevkisine kadar olan kısımda eski Kadınlar Plajı diye bilinen Halk Plajı korunarak devam edecek ve vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanını burada sunacağız."

Kaynak: AA