Ödemiş'e Yeni Atık Su Arıtma Tesisi

Ödemiş Belediyesince yaptırılacak mandıra ve sanayi atık sularının arıtılacağı "Anaerobik Arıtma Tesisi"nin temeli, törenle atıldı.


Belediye Başkanı Bekir Keskin, törendeki konuşmasında, iki yıl önce açılan mandıra suyu ön arıtma tesisiyle, günlük ortalama 500 metreküp suyun arıtıldığını belirtti.

Yeni tesisle, kirliliği yüksek mandıra ve sanayi atık sularının, en ekonomik şekilde "anaerobik tank" aracılığıyla arıtılıp normal evsel sıvı atığa dönüştürüleceğini anlatan Keskin, şunları söyledi:

"Bu sular, daha sonra normal arıtma tesislerinde tekrar arıtılıp, sulama suyu olarak kullanılacak. Ödemiş ve çevresi, bundan böyle Küçük Menderes Nehri'ne kirli su bırakmayan önemli bir kent merkezi haline gelecek. Böylece, çocuklarımıza temiz bir çevreyi armağan ederek, onların bu havzada sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlamış olacağız."

Keskin, İzmir Kalkınma Ajansının projeye 1 milyon lira destek verdiğini kaydederek, "Tesis, şubatta hazır hale gelecek. Bundan sonraki süreçte de biyogaz tesisleri ile yeni bir tesisin önümüzdeki ay temelini atarak, sıvı ve katı atıklardan Ödemiş'i kurtaracağız" dedi.

İZKA Genel Sekreter Yardımcısı Murat Çoban da atık yönetiminin, ciddi bir çevre sorunu olduğuna değinerek, projenin, diğer belediyelere örnek olması dileğinde bulundu.

Kaymakam Abdullah Dölek'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

Kaynak: AA