Mobese'den Sonra Balçova Şimdi De Cep'te

Balçova Belediyesi, teknolojik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek hizmetlerini mobil iletişim araçlarına aktardı.

Mobese'den Sonra Balçova Şimdi De Cep'te
Balçovalılar artık cep telefonlarından belediyenin tüm bilişim hizmetlerine ulaşabilecek.
Balçova Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen mobil uygulama ile vatandaşlar, akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlardan belediyenin e-Belediye veri tabanında yer alan her türlü hizmeti ulaşabilecek. Belediyenin yapmış olduğu duyuruları, ihaleleri, meclis ve encümen kararlarını anında takip edebilecek olan Balçovalılar, nöbetçi eczane gibi uygulamaları da harita üzerinden görebilecek, gördükleri olumsuzlukları anında uygulama üzerinden fotoğraf çekerek belediyenin ilgili birimlerine ulaştırabilecekler.

7 gün 24 saat belediye hizmetlerine kolayca ulaşacak olan Balçovalılar yeni uygulamayla borç sorgulama ve ödeme işlemlerini de mobil cihazlarından on-line yapılabilecekler. Balçovalılar, tüm bu hizmetlerin yanı sıra; çevre temizlik vergisi tarifeleri, bina aşınma oranları, arsa rayiç bedelleri, inşaat maliyeti bedelleri, emlak beyan bilgileri, evrak takip bilgeleri ile vergi affı bilgelerine de artık cep telefonlarından ulaşılabiliyor.

Akıllı telefonların üzerinde yer alan google play store, Androind Market uygulamasından Balçova Belediyesi uygulamasını telefonlara kurmak mümkün. iPhone ve iPod Touch kullanıcıları ise, iTunes App Store'dan Balçova Belediyesi uygulamasını ücretsiz olarak indirebiliyor.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, teknolojiyi kullanarak vatandaşların problemlerini daha kolay çözdüklerini ifade ederek “Bilişim ağı olarak çok önemli yatırımlar yaptık. İlçemizdeki MOBESE Sistemi için oluşturduğumuz fiber-optik altyapı ağı ile Balçova’da ciddi çalışmalar yaptık. Bundan sonraki hizmetlerimiz vatandaşlara daha çabuk ulaşacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA