Diyarbakır’da Kamışlı Bulvarı Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Beledisi tarafından yapılan Mardin-Şanlıurfa yolunun bağlantısını sağlayacak olan Kamışlı Bulvarı ile Zoxe viyadüğü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Diyarbakır’da Kamışlı Bulvarı Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından birinci etabı tamamlanan Kamışlı Bulvarı açıldı. 9 kilometre uzunluğundaki, 28 milyon 500 bin liraya mal olan yolun bir şeridi çift yönlü olarak ulaşıma açılan yol törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda davetli katıldı.

Mardin yolunu Urfa'ya bağlayarak ulaşımda kolaylığı sağlayacak iç çevre yolu niteliğindeki yol üzerinde ayrıca Zoxe viyadüğü bulunuyor. Viyadük 243 metre uzunluğa, 13.25 metre genişliğine sahip. 7 ayaklı köprü 6 şeritten oluşuyor. Bulvarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yerel yönetimlerin ilk defa 1999’da farklı bir bakış açısı ve farklı bir paradigma ile tanıştığını söyledi.

Baydemir, Diyarbakır’ın ilk defa “Kimliğiniz, diliniz, kültürünüz, inancınız, siyasi fikirleriniz ne olursa olsun hizmet görmeniz, kalkınmanız önünde engel değildir” perspektifi ile tanıştığını belirtti.

Hizmet bayrağını arkadaşlarından aldığını belirten Baydemir, “Şükürler olsun ki arkadaşlarımızın, hareketimizin ve halkımızın bize verdiği destekle bu bayrağı çok üst seviyelere taşıdık. Şükürler olsun ki bayrağı tekrar halkımıza iade etmenin arifesindeyiz. İnancım şu ki bizden bayrağı devralacak arkadaşlarımız hizmet ve temsiliyette çok daha yükseklere getirecektir. Bundan zerre kadar şüphem yoktur” dedi.

Baydemir, “Mahabad Bulvarı ile Diyarbakır Mahabad’la buluştu. Kamışlı Bulvarı ile Diyarbakır bir kez daha Kamışlı’yla, sınırın altı ile buluşacak. İnancım o ki bizden bayrağı devralacak arkadaşlarımız da bu bulvarlara Hewler Bulvarını ekleyeceklerdir. Böylelikle sınırlar bir kez daha anlamını yitirmiş olacak” diye konuştu.

Hizmeti kendi aileleri için değil halkı için yaptıklarının altını çizen Baydemir, “Ben görevi devrederken vicdan huzuruyla devrediyorum” dedi.

Yeni gelecek olan arkadaşlarına da başarılar dileyen Baydemir, “Görevi devrettikten sonra da bizim görevimiz bitmeyecek. Belediye başkanlarımızın yanında yer alacağız. 24 saat gerekirse gönüllü danışmaları olacağız, çünkü bu bayrak yarışı sadece belediye başkanı olma yarışı değildir. Bu yarış halkımızın özgürlüğü, mücadelesi, onuruyla birlikte eşitçe yaşama davasıdır” diye konuştu.

Baydemir, “Diyarbakır halkının izniyle Kamışlı Bulvarını, Zoxe Viyadüğünü Rojava (Suriye Kürt bölgesi) halkına ithaf ediyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından konfetiler atıldı, belediye başkanları, milletvekilleri ve halk Zoxe Viyadüğü üzerinde davul zurna eşliğinde halay çekti.
Kaynak: İHA