2. Metex Turizm Fuarı

Metex Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. Metex Turizm Fuarı'na 16 Orta Doğu ve 11 Afrika ülkesinden yaklaşık 200 turizmci katıldı.


İstanbul Wow Hotel'de yapılan fuarın açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine yönelik bu fuara önem verdiklerini söyledi.

Gözet, "Orta Doğu pazarının daha da çok gelişmesi için özel sektörle her türlü işbirliğine hazırız. Burada, Orta Doğu, Afrika ve körfez tur operatörleri ile otellerini bir araya getirerek Türkiye'nin turizm potansiyelini tanımaları için platform kurduk'' dedi.

Metex Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, bu etkinlikle Türkiye'ye gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini bildirdi. Organizasyona, 16 Orta Doğu ve 11 Afrika ülkesinden yaklaşık 200 kişinin katıldığını belirten Mengü, şunları kaydetti:

"Bunlar Türkiye'deki önemli destinasyonları görebilme şansına sahip olacaklar. Ürün satıcılarıyla birlikte bir araya gelip yenilikleri öğrenebilecekler. Toplam 1 milyar nüfusa sahip Afrika kıtasından her yıl 30 milyon kişi turist olarak yurt dışına seyehat etmektedir. Ülkemiz ancak bu rakamın yüzde 3'üne tekabül eden 700 bin kişiyi alabilmektedir. Bu amaçları gerçekleştirmek doğrultusunda düzenlenmiş Metex organizasyonunun Türkiye turizmine katkıda bulunacağını ummaktayız.''

Kaynak: AA