Savaş Ay'a son görev

Gazeteci Savaş Ay son yolculuğuna uğurlanıyor.

Savaş Ay'a son görev
Önceki gün kanser tedavisi gördüğü Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay'ın cenazesi saat 10.00'da çalıştığı Sabah gazetesi binasının önüne getirildi.

Usta gazeteci için ilk tören burada yapıldı.

Törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Savaş Ay'ın meslektaşları, oğlu Ulaş Ay ve yakınları katıldı. Gazete girişindeki törende Savaş Ay'ın tabutuna, kendisiyle özdeşleşen'A'yazılı şapkası ve boynundan hiç çıkartmadığı fotoğraf makinesiyle çekilmiş bir fotoğrafı kondu.

Törende, taziyeleri kabul eden Ulaş Ay, babası gibi boynundan fotoğraf makinesini çıkartmadı. Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak veda konuşması yaptı.

Şafak, "Hayat yalan ama ölüm gerçek. Hayat sanal, ama ölüm sahi. Her canlının er yada geç karşılaşacağı bu gerçek, işte bizi bugün burada bir araya getirdi. Savaş Ay'ı en iyi kim anlatabilir? Elbette Savaş Ay, yazılarıyla anılarıyla" dedi.

Şafak son olarak Savaş Ay'ın 14 Ekim tarihinde yazmış olduğu yazıyı okudu.

Savaş Ay'ın oğlu Ulaş Ay ise, "Çok teşekkür ederim geldiğiniz için. Boynumdaki babamın makinası. Artık ben taşıyacağım. Hiç boynundan çıkarmazdı" diye konuştu.

Savaş Ay'ın tabutu okunan duaların ve alınan helalliğin ardından omuzlara alınarak, ikinci törenin düzenleneceği Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na götürüldü.

Savaş Ay buradaki törenin ardından Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.