Kuşdili Derneği İsmi Değişti

Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy'de "Kuşdilini Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği"'nin ismi "Giresun Kuşdilini Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği" olarak değiştirildi.


Dernek Başkanı Şeref Köçek, kuş dilinin dünyaya mal olduğunu, bu nedenle illerini turizm yönünden zenginleştireceği düşüncesiyle isim değişikliğine gittiklerini söyledi.

Türkiye'nin ve Giresun'un önemli kültürlerinden olan kuş dilini yaşatmak ve tanıtmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Köçek, "Yönetimdeki arkadaşlar ve üyelerimizle 5. Olağan Genel Kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda derneğimizin isminde değişikliğe giderek, dernek ismini Giresun Kuşdilini Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği olarak değiştirdik. Kuş dili Türkiye ve Giresun'un bir kültürüdür. kuş dili bir yaşam biçimidir" dedi.

Kuş dilinin uzaktaki insanların ıslıklarla iletişime geçmesi sonucu ortaya çıktığını da hatırlatan Köçek, şöyle devam etti:

"Kuş dili bir ihtiyaç neticesinde ortaya çıkan 500 yıllık bir kültürdür. Kuş dili bir haberleşme aracı olarak kullanılmaktadır, teknolojiye rağmen kullanılmaya devam ediyor. Bizler de bu kültürü yaşatmak için dernek olarak festivaller düzenliyor, ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basınla beraber kuş dili belgeseli ve kuş dili etkinlikleri yapıyoruz."

Kaynak: AA