Hitit’ten Hamamatsu Üniversitesiyle İşbirliği Girişimi

Çorum Hitit Üniversitesi, Japonya’nın önde gelen tıp fakültelerinden Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesiyle işbirliği için girişimde bulundu.

Hitit’ten Hamamatsu Üniversitesiyle İşbirliği Girişimi

Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Satoshi Nakamura’nın daveti ile bu ülkeye giden Hitit Üniversitesi Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Taylan bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Alkan ziyaret kapsamında ilk olarak Hamamatsu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Satoshi Nakamura, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yuiki Koide ve Prof. Dr. Osamu Suzuki ile bir araya geldi.

İki üniversite arasındaki karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı ve farklı alanlarda yapılacak olası işbirliklerinin görüşüldüğü toplantıda Prof. Dr. Nakamura, üniversite ile ilgili bilgiler verdi.

Nakamura, dünyanın farklı ülkelerindeki üniversiteler ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Japonya ile Türkiye arasında güçlü bir bağ bulunduğunu hatırlatan Nakamura, bu bağın bilimsel alanda da geliştirilmesinin oldukça yararlı olacağını dile getirdi. Nakamura, bu ziyareti de bu kapsamda önemsediklerini ifade etti.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yuiki Koide, Japonya’daki tıp eğitimi hakkında genel bilgiler vererek, Hamamatsu Üniversitesi Tıp Fakültesi özelindeki eğitim konusunu aktardı. Genel olarak probleme dayalı eğitim süreci izlendiğini belirten Prof. Dr Koide, öğrencilerinin 6. sınıfta Japonya dışındaki ülkelerde staj yapmalarının desteklendiğini, bu çerçevede Hitit Üniversitesi ile de işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, eğitimin uluslararasılaşması konusuna büyük önem verdiklerini, şu ana kadar 4 kıtadan, 25 ülkedeki çok sayıdaki üniversite ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını, bu ziyaret kapsamında da Hamamatsu Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması imzalamak istedikleri belirtti.

Alkan, Hamamatsu Üniversitesinden gelecek olan öğretim üyeleri ve öğrencilerin özellikle Mevlana Programı kapsamında üniversiteye rahatça gelebileceklerini belirtti.

Toplantının ardından heyet, Hamamatsu Üniversite hastanesinde incelemelerde bulunurken Araştırma laboratuarlarını ziyaret etti.
Kaynak: İHA