Dabb Eğitim Semineri Tamamlandı

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (DABB) KKTC’de düzenlediği eğitim semineri tamamlandı.

Dabb Eğitim Semineri Tamamlandı

Başta İçel Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birliğe üye Akdeniz, Mezitli, Gözne, Çukurova, Yenice gibi belediyelerin belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin katıldığı seminerde, belediye mevzuatı ve değişen yasalarla ilgili bilgi verildi.

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, İçel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Asker ve Ar-Ge Şube Müdürü Nihat Öztürk, seminerde kendi alanları ile ilgili konularda katılımcılara bilgi verdiler. 3 gün süren seminerin ilk gününde İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, '6360 sayılı yeni büyükşehir belediye yasası' ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki sınırları, büyükşehir belediye teşkilatı, belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile belediyeler arası hizmet ilişkileri ve koordinasyonu konusunda bilgi verdi.

Seminerin ikinci gününde İçel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Asker, 'Osmanlıdan Cumhuriyete Türkiye’de Belediyecilik' konusunda, üçüncü ve son gün ise Ar-Ge Şube Müdürü Nihat Öztürk, elektronik belge yönetim sistemi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

DABB’nin, KKTC’nin Girne kentinde düzenlediği eğitim seminerinin sonunda yer alan soru-cevap kısmında, katılımcıların yeni belediye mevzuatı konusundaki sorulara yanıt verildi ve seminere katılanlara katılım belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA