Buca'nın Eğitim Gururu

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın hayata geçirdiği dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz liseye hazırlık ve üniversite kurslarının verildiği BUGEM Buca 4. yıl eğitim startını verdi.

Buca'nın Eğitim Gururu

Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezinde düzenlenen BUGEM 2013-2014 Öğretim yılının ilk gününde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı, Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz, Buca Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gafur Pala, eğitmenler ve öğrenciler yalnız bırakmadı.

Geçen yıllarda eğitim alan öğrencilerin başarıya ulaştıklarını söyleyen Başkan Ercan Tatı, bu yılda 145 öğrencinin ücretsiz eğitim alacağını açıkladı.

Göreve geldiğinde ilk kez hayata geçirdikleri ücretsiz eğitim kurslarında yüzde 90 başarının gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Ercan Tatı, geçen yıllara oranlara başarı çıtasının gittikçe arttığını ve bu yılda öğrencilerin hedefledikleri yerlere ulaşacağını söyledi.

Tatı, “Göreve geleli 4 yıl oldu. Ne mutlu ki Buca’da doğan bir insan olarak şu anda ilk ve en büyük öğretmenimizin resminin önünde bu konuşmayı yapıyorum. Ona minnettarlığımızı burada bir kez daha dile getirmek istiyoruz. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk vardı, iyi ki Cumhuriyeti kurdu ki bizler de onlar sayesinde buradayız ve sizlere bu hizmetleri anlatma şansı buluyoruz. BUGEM göreve geldiğimizde kurduk ve başladık. Öncelikle SBS olarak başlamıştık. Burada ki hedef neydi? Öğrenci ve velilerde fırsat eşitliliğini yakalamak ve yakalatmak. Fırsat eşitliği nedir? Ailenin ekonomik durumu, hepimizin ailesinin ekonomik durumu bir değil. Ekonomik durumu iyi olan aile, çocuğunu daha başarılı bir dershaneye gönderebiliyor. Ancak ekonomik durumu iyi olmayan ailenin bu şansı yok. Bizde bu eşitliği sağlamak için yola çıktık. Bizim hedeflerimiz var. Hedefleri yakalamak iş değil. İş hedefleri aşmaktadır. Biz bu sene 145 kişi ile yapıyoruz. Seneye 145 olursa bu sizin ve bizim ayıbımız. Arttırarak devam etmemiz lazım. Arkadaşlarımıza da sizlere de bizlere de bu yakışır. Aynı hamur içerisinde birer parçayız. Ne öğretmenlerimiz olursa ne siz olursanız ve bizim bürokratlarımız olursa ne de ben olursa bu iş yürümez. Hepimiz olursak yürürüz. Bu da Buca’da bir birlikteliğin ürünüdür. Desteği olan başta öğretmenlerim olmak üzere bürokratlarım olmak üzere tabi ki sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM DOSTU TATI'YA TEŞEKKÜR
Buca Halk Eğitim Müdürlüğü adına söz alan Müdür Yardımcısı Gafur Pala’da Başkan Tatı’ya teşekkürlerini sunarak, “Biz eğitimciler olarak eğitimcisi idarecisi yöneticisi ve diğer bireyler olarak bütünüz. Sizler de eğitim bir parçası olarak bizlerin bu desteği ile bir yerlere varabilirseniz, bizim gelecekteki en büyük gururumuz o olacak. O nedenle sizlere yapılan bu hizmetleri boşa çıkarmamanızı ve başarılı bir şekilde hayata atılmanızı dileyerek hepinize başarılar diliyorum. Sayın Başkanımıza ve ilgilenen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurslarda eğitim veren öğretmenlerde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın sağladığı bu imkan sayesinde öğrencilerin başarıya ulaştıklarının altını çizdiler. Eğitmenler adına söz alan Matematik öğretmeni Onur Deniz Gülbeyaz, “Belediye Başkanımızın bize verdiği destek çok önemli. Ben 3 senedir burada görev yapıyorum matematik öğretmeni olarak. Başkanımızın eğitime verdiği değer biz öğretmenlerin de ilgisini çekiyor. Başkanımıza bu konuda minnettar olduğumuzu söyleyebilirim. Eğitime çok ama çok destek verdiğini de söyleyebilirim ki zaten 3 yıllık süre zarfında bunları çok net gördüğümüze inanıyorum. Huzurlarınızda Başkanıma tekrar teşekkür etmek istiyorum ve devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından salonu tıka başa dolduran öğrencilere Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz, çalışma kitaplarını dağıttı.

Kitap dağıtımın da Başkan Tatı, genç öğrencilere birde Atatürk’ün gerçek hikayesinden yola çıkan “Kıvılcımdan Volkana” adlı eserin DVD’sini armağan etti.
Kaynak: İHA