Almanya'da Nsu Davası

Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılar gerçekleştirmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" terör örgütünün geçen yıl ölü bulunan ve intihar etiği açıklanan üyesi Uwe Böhnhardt'ın annesi Brigitte Böhnhardt mahkemede dinlenecek.


Münih Yüksek Eyalet Mahkemesince yapılan açıklamada, yarın yapılacak duruşmada 4 Kasım 2011'de intihar ettiği belirtilen NSU terör örgütünün üyesi Uwe Böhnardt'ın annesinin yarın ki duruşmada öğleden sonra dinleneceği belirtildi. Brigitte Böhnhardt, daha önce Thüringen Eyalet Meclisi Araştırma Komisyonu'nda dinlenmişti.

Anne Böhnhardt, NSU teröristleri ile 2002 yılının başına kadar Saksonya eyaletinde birkaç kez bir araya geldiğini ifade etmiş ancak işlediği suçlardan haberi olmadığını belirtmişti. Bu ay içinde NSU'nun diğer üyeleri Uwe Mundlos'un ebeveynlerinin ve Beate Zschaepe'nin annesinin dinleneceği kaydedildi.

Cinayetleri işledikleri belirtilen NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Bönhardt, 4 Kasım 2011'de Eisenach kentinde kundaklanan bir karavanda ölü bulundu. Mundlos ve Bönhardt'ın intihar ettikleri açıklanırken, olaydan 3 saat sonra karavana 200 kilometre uzaklıktaki Zwickau kentinde hücrenin sağ kalan tek üyesi Beate Zschaepe'nin kaldıkları evi ateşe verip kaçtığı belirtildi.

Olaydan 4 gün sonra Jena'da polise teslim olan Zschaepe, Münih Eyalet Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Kaynak: AA