İsparta Ata’sını Andı

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümümün 75. yılında Isparta’da anıldı.

İsparta Ata’sını Andı
Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç ile CHP Milletvekili Ali Haydar Öner katıldı.


Bayrakların yarıya indirildiği törende Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saat 09'u 5 geçe sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Belediye Kültür Sarayı’nda Naşide Halil Gelendost İlkokulu tarafından etkinlik düzenlendi.

Ata’yı anlatan sinevizyon gösterilerinin sunulduğu programda söz alan Naşide Halil Gelendost İlkokulu Müdürü Ramazan Akın, her milletin tarih sayfasında büyük şahsiyetlere rastlandığını belirterek şöyle konuştu: “İşte Atatürk, Meteler, Fatihler, Yavuzlar gibi Büyük Türk Milletinin tüm dünyanın üzerine çullandığı bir dönemde çıkıp, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve öz yurdunun bağrında nefes almasını sağlamıştır. O ne diyor, ne yapıyor ne istiyordu? Bu soruların yanıtlarını veriyorsak, onu bıraktığı bayrağı taşıyoruz demektir. Mustafa Kemal’in ülküsünü yaşatmanın tek yolu onu iyi tanımaktan geçer. Onu hiçbir çizgiye çekmeden kendi çizgisinde anlamaktan geçer."
Atatürk'ün, gençliğe güvendiğini ve ülkeyi onlara emanet ettiğini belirten Akın, şunları söyledi: "Onların vizyonlarını geliştirmenin önemini vurgulamıştır. Türk milletini hayatında yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser eksiksiz olduğu kadar tamamlanmış da değildir. Genç kuşakları bekleyen en önemli görev bu başarıyı sürdürmektir. Atatürk’ü Atatürkçülüğü şeklen değil özde kavramak temel amaçtır. Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu unutmayarak geleceğe sahip çıkmak Türk gençliğinin temel görevidir. Türk milleti önce irade sonra halkından aldığı kararlılıkla yeniden dirilişini ve modern Türkiye’nin doğuşunu içte ve dışta sağladığı barış ortamını oluşturduğu güçle ayakta tutup hazırladıkları Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet edenleri ve büyük önder Atatürk’ü silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Garnizon Komutanlığı adına konuşan Piyade Binbaşı Aykut Mevlütoğlu da, Atatürk’ün askerlik hayatından kesitler anlattı. Program Naşide Halil Gelendost öğrencilerinin hazırladığı oditoryumla sona erdi.
Kaynak: İHA