Bayraklı Ata’sını Unutmadı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. Ölüm Yıldönümünde çeşitli anma etkinliklerine katıldı.

Bayraklı Ata’sını Unutmadı

Başkan Hasan Karabağ güne sabah ilk olarak Sevgi Yolu girişindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı.

Vali Yardımcısı ve Sahil Güvenlik Garnizon Komutanı ile birlikte anıta çelenk sunan Başkan Karabağ daha sonra saatler dokuzu beş geçe saygı duruşu ve ardından istiklal marşına eşlik etti.

ATATÜRK ANITI AÇILDI
Karabağ resmi törenlerin ardından Mansuroğlu’nda Semt Merkezi aracılığıyla düzenlenen Atatürk büstü açılışına geçti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle anıtın açılışını gerçekleştiren Başkan Karabağ, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün açılışı için buradayız. Büstün üstüne de Ne mutlu Türküm diyene yazdırdık. Bu söz bir ırkı öne çıkarmak için yazılmış bir söz değildir. Bir millet ve ulus olabilmeyi anlatıyor. Bu yüzden onurla gururla yazdık. Hiç kimse bizi bu uğurda durduramaz. Milletimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Büst daha sonra vatandaşların alkışları arasında açıldı. Ardından bir ilkokul öğrencisinin seslendirdiği “Andımız” hep bir ağızdan okundu. Törene katılan Gazilerle de yakından ilgilenen Başkan Karabağ onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Karabağ eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Özgür Azer Kurak İlköğretim Okulu’nda düzenlenen anma ekinliğine katıldı.

Çocuklarla sohbet eden Karabağ Bayraklı Mansuroğlu, Sevgi Yolu ve Gümüşpala’da Ulu Önder adına döktürülen lokma servislerine giderek vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA