Atatürk Başiskele’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75'inci yılı anma programı Başiskele Kaymakamlığı önünde yapıldı.

Atatürk Başiskele’de Anıldı
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören Kullar Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programıyla devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 75. ölüm yıldönümünde bütün yurtta olduğu gibi Başiskele’de de düzenlenen törenle anıldı. Atatürk’ün yaşama veda ettiği saat olan 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, gönderdeki bayraklar yarıya indirildi.

Başiskele Kaymakamlığı alanında düzenlenen programa Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Deniz Albay Savaş Tuncer, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, askeri erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kullar Kültür Merkezi’nde Mehmet Süha Uçar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin düzenlediği anma programında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis konuşması sesli ve görüntülü olarak öğrencilere izlettirildi. Öğrenciler ise günün anlam ve önemini belirten şiirleri ilçe protokolü ve arkadaşlarına coşkuyla okudu.

Liseler arasında düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Deniz Albay Savaş Tuncer ve Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan hediyelerini verdi.

Düzenlenen anma programı “Atatürk Neredesin?” adlı oratoryo ile sona erdi.
Kaynak: İHA