Alanya'da Chp Ayrı Anma Programı Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, çelenk sunma kısıtlamasına tepkisini Atatürk’ün ölümünün 75. yılı anma programında da göstererek resmi töreden ayrı bir tören düzenledi.

Alanya'da Chp Ayrı Anma Programı Düzenledi
Öte yandan CHP, yarın yatsı namazının ardından Atatürk ve tüm şehitler için Emine Özmüftüoğlu Camii’nde mevlit okutacak.
Atatürk’ün ölümünün 75. yılı anma programları tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da saat 09.05’te çalan siren ile başladı.

Törene protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katılırken CHP Alanya İlçe Teşkilatı katılmadı. CHP’liler saat 11.00’de Atatürk Anıtı önünde özel olarak Atatürk’ü Anma töreni düzenledi.

Partililerin katıldığı törende Atatürk'ün 75'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, “Atamızın ölümünün 75’inci yılında onun bizlere gösterdiği yoldan sapmadan, Cumhuriyet’i yaşatmak ve korumak adına elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Parti olarak neden resmi törenden ayrı bir tören düzenlediklerini açıklayan Türktaş, “Hükümetin yasaklarına ve kurallarına bir tepkidir. Sadece bu sene değil, iki senedir devam eden milli bayram ve değerleri yıpratmaya karşı duruşumuzdur. Milli bayramlarda olduğu gibi Atamızı anarken de bir sınırlama olamaz. Biz onun için ayrı bir anma töreni düzenledik” dedi

Öte yandan, CHP İlçe Teşkilatı, yarın yatsı namazının ardından Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Emine Özmüftüoğlu Camii’nde mevlit okutacak.
Kaynak: İHA