İzaydaş, İski Heyetini Ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İSKİ yetkililerini ağırladı.

İzaydaş, İski Heyetini Ağırladı
Şube müdürleri ve mühendislerin yer aldığı heyet, sadece endüstriyel atık bertarafı çalışmalarını bildikleri İZAYDAŞ’ın, atık yönetimindeki diğer faaliyetlerinden etkilendiklerini kaydetti.


İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı şube müdürleri ile jeofizik, kimya, endüstri ve çevre mühendislerinin yer aldığı 28 kişilik heyet İZAYDAŞ’ı ziyaret etti. Heyete ilk olarak İZAYDAŞ Pazarlama Müdürlüğü’nden Osman Boz’un sunumuyla kurumun faaliyetleri ve tesisin çalışma sistemi hakkında bilgi verildi.

Sunumun ardından düzenlenen teknik gezi ile İSKİ heyeti, depolama alanları, çöp gazından enerji üretim tesisi, yakma tesisi, biyogaz ve sterilizasyon tesislerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Atık Su Kontrol ve Ruhsat Denetim Şube Müdürü Ramazan Sarıtemur, İZAYDAŞ’ı daha önce sadece endüstriyel atık bertarafı konusunda tanıdıklarını belirterek, “Ziyarete gelince, burada atık yönetimi ve enerji üretimi alanında çok geniş bir yelpazede faaliyet olduğunu gördük ve çok etkilendik” dedi.

Tüm teknik detayları ile İZAYDAŞ hakkında geniş bilgi sahibi olan İSKİ heyeti, programın sonunda İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ile bir araya geldi. Toplu hatıra fotoğrafının ardından ziyaret programı sona erdi.
Kaynak: İHA