Feshane’de Bitlis Coşkusu Başladı

İlki düzenlenen Feshane Bitlis günleri kapılarını açtı.

Açılışa Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler katıldı.

Hafta içi olmasına rağmen halk açılışa oldukça ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis’in balının, büryan kebabının meşhur olduğunu ancak en önemlisi Bitlis’in adamının meşhur olduğunu söyledi.

Bitlis’ten Said Nursi ve İdris-i Bitlisi gibi iki farklı alim yetiştiğini söyleyen Yurdakul, “Doğunun yükselen yıldızı Bitlis ilimizi Feshane’de İstanbullu hemşerilerimizle paylaşmak üzere bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi özellikle kayak, inanç, tarih ve kültür turizmi açısından önemli olan bir il var, özellikle barış sürecinde gerek yatırımcılarımızın, turizmcilerimizin gerek vatandaşlarımızın ilgisiyle gittikçe marka değeri yükselen bir kent var. Biz burayı doğu’nun yıldızı, doğunun yükselen yıldızı Bitlis diye ifade ediyoruz. Tanıtım günlerimiz 4 Kasım’a kadar devam edecek özellikle hafta sonu tüm hemşerilerimizi Feshane’ye bekliyoruz” diye konuştu.

Bitlis’e son dönemde sağlık, eğitim, tarım, kültür gibi birçok alanda ciddi hizmetler yapıldığını belirten Vali Yurdakul, “Bize bundan sonra düşen Bitlis ile İstanbul arasında var olan gönül köprüsünün barış ve turizm köprüsünün geliştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

GÜNLERDEN BİTLİS
Feshane Bitlis günlerinin açılışında söz alan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bugüne kadar Bitlis’in tanıtımını yeterince yapamadıklarını ancak bundan sonra daha aktif bir şekilde Bitlis’i Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtacaklarını söyledi.

Kiler “Bugün günlerden Bitlis” vurgusu yaptı. Kiler ayrıca, “Burada Bitlis’in bütün güzelliklerini, yemeğini, kültürünü, folklörünü, özellikle ışık saçan manevi şahsiyetlerini tanıtma imkanı bulacağız. İlimizin tüm güzelliklerini İstanbullularla paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

TÜM İSTANBULLULARI FESHANE’YE BEKLİYORUZ
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın tüm İstanbulluları Feshane Bitlis günlerine davet etti. Alaydın, “Bitlis’ten İstanbul’a selam getirdik, Feshane’de şehrimizin bir minyatürünü oluşturduk. Bitlis’i görmek ve tanımak isteyen, kültürünü yakından hissetmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİTLİS TÜM RENKLERİYLE FESHANE’DE
Açılışın ardından vatandaşlar ve protokol stantları gezdi. Bitlis’in tüm renklerinin sergilendiği Feshane’de göze çarpan en ilginç ayrıntı ise büryan kuyusu oldu. Kapalı alan dışına özel olarak yaptırılan büryan kuyusu, herkesin ilgisini çekti. Bitlisli belediyelerin ve çeşitli kurumların da stant açtığı Feshane Bitlis günlerinde, vatandaşlara meşhur Bitlis kara kovan balı ikram edildi. Arı kostümü giymiş görevliler tarafından dağıtılan bala halk yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA