Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Artvin Valisi Kemal Cirit, Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer'i makamında kabul etti.


Özer, ziyarette, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün 75. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na destek istedi.

Kampanya hakkında bilgi veren Özer, kurumlarının üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasaları için düzenleyici tedbirler almaya devam ettiğini belirterek, ekmek israfını gündeme getirmek, israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla yürütülen kampanyanın, 17 Ocak 2013'te başlatıldığını anımsattı.

TMO Trabzon Şube Müdürlüğü olarak Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinin mülki ve idari amirlikleri, üniversiteler, okullar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının destekleri ile bilgilendirme toplantıları, panel, kampanya sunumu, kamu spotu, bayat ekmekli yemek ve tatlı yarışmaları, şiir ve kompozisyon yarışması ve diğer etkinlikler yaptıklarını anlatan Özer, "Kampanya çalışmaları sürecinde halkımız, özellikle ekmek israfı yönünde bilinçlendirilerek duyarlı hale gelmiştir. Kampanyanın amacına ulaşmasında destek vermeye devam etmektedir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit ise ekmek israfını önlemek ve israfa karşı gerekli tedbirleri almanın tüm ülke bireylerinin sosyal ve kültürel görevi olduğunu belirterek, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na Artvin Valiliği olarak gereken desteği vereceklerini dile getiren Vali Cirit, "Farkındalıklarımızı artırmamız halinde başta ailemizin olmak üzere milli ekonomimize son derece katkıda bulunmuş oluruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA