Dalbudak: 'Rövanşist bir tavır değil'

Meclis'e başörtüsüyle giren 4 kadın milletvekili arasında olan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, "Bu asla rövanşist bir tavır değil, manevi bir karar" dedi.

Dalbudak: 'Rövanşist bir tavır değil'
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Meclis'e başörtüsüyle giren 4 kadın milletvekili arasındaydı. 'Bu asla rövanşist bir tavır değil, manevi bir karar' diyen Dalbudak, her kesimden insanların sorunlarının çözümü için çaba sarfedeceklerinin altını çizdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Genel Kurul'daki oturum sonrası CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Payzın'ın, 'Bugünü demokrasinin bir kazancı olarak mı, yoksa dindarların bir kazancı olarak mı değerlendirirsiniz ?' sorusu üzerine Dalbudak şunları söyledi:

'Bu demokrasinin bir kazancı. Çünkü başörtüsü kullanmayan ya da dindar olmayan kesimden de insanların desteklediğini biliyoruz. Yani toplumda böyle bir mutabakat olduğunu daha doğrusu bu toplumda çok farklı yapıda insanların olduğunu ve başörtüsüyle ilgili de hiç bir sorunun olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla demokrasi anlamında çok büyük bir kazanımdır. Başörtüsünü hep siyasi açıdan değerlendiriyoruz ama bu bizim manevi olarak aldığımız bir karar. Ama tabiki Türkiye'de çok önemli bir sayfa açılıyor.'

'ÖYLE OLSAYDI ÇOK FARKLI BEYANLAR YAPARDIK'


Bunun asla rövanşist bir tavır da olmadığını vurgulayan AK Partili Dalbudak, 'Bu sadece 28 Şubat'la alakalı da değil. 1980'lerden hatta 1960'lardan başlayan çok ciddi mağduriyetler var. Eğer bu rövanşist bir tavır olsaydı bugün çok daha farklı konuşmalar olurdu, bizim çok farklı beyanlarımız olurdu. Dolayısıyla bu rövanşist bir tavır değil. Bu bizim tercihimiz, inancımız gereği... Giyimimize, kuşanmamıza saygı duyulmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Pantolon yasağının da kaldırılması gerektiğini söyleyen Dalbudak, her kesimden insanların sorunlarının çözümü için çaba sarfedeceklerinin altını çizdi.

Nurcan Dalbudak, 'Şimdiye kadar hiç bir ötekileştirme, hiç bir ayrımcılık yapmadık. Bundan sonra da asla yapmayacağız Bu konuda AK Parti bu ülkenin sigortasıdır' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE