Aile Boyu Hırsızlık Çetesi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde girdikleri bir kuyumcudan 50 bin TL’lik pırlanta çaldığı tespit edilen 5 kişilik aile polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Aile Boyu Hırsızlık Çetesi

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya 5 Ekim’de öğlen sularında gelen iki kadın ve bir kız çocuğu tezgahta bulunan 50 bin TL değerindeki pırlanta yüzükleri çalarak ortadan kayboldu. Güpegündüz meydana gelen olayı fark eden kuyumcu çalışanları, soyulduklarını fark ederek durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şahısların kimliklerini kamera görüntülerinden tespit etti. Zanlıların peşine düşen polis ekipleri şahısların bindiği 55 BD 457 plakalı otomobile ulaştı. Şahısların İstanbul’dan İzmit’e doğru geldiklerini belirleyen ekipler TEM otoyolunun Gültepe rampasında aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan Haluk G. (36) eşi Gönül G. (36), kızı D.G. (12), gelini Damla G. (18) ve oğlu Oğuzcan G. (18) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan Gönül G.’nin yine hırsızlık suçundan 12 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve 127 adet suç kaydı olduğu öğrenildi. Diğer hırsızlık zanlısı Damla G.’nin ise doğum yapacağı için hapisten çıktığı, hırsızlık olayını ise karnı burnunda gerçekleştirdiği ve şahsın 76 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 5 kişilik aile adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA