Ürgüp’te Otobüs Şoförlerinden Eylem

Nevşehir-Ürgüp arasında yolcu taşıyan ve Ürgüp ilçesinde yeni bir firma daha kurulmasına tepki gösteren otobüs şoförleri ve aileleri eylem yaptı.

Ürgüp’te Otobüs Şoförlerinden Eylem

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan iki ayrı otobüs firmasının çalışanları, ilçede Nevşehir-Ürgüp ve Kayseri arasında sefer yapan yeni bir firma kurulması ve söz konusu firmanın taşımacılık yapmasına izin verilmesini protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde parti binası önüne siyah çelenk bırakıldı. Grup adına açıklama yapan Peri Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan, ilçede 30 yıldır Ürgüp Birlik ve Ürgüp Taşımacılık adı altında iki firmanın taşımacılık faaliyeti yürüttüğünü ve zor şartlar altında Nevşehir-Ürgüp seferlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda yaptıkları hukuki girişimler sonucunda Trafik Komisyonu’nun yolcu sayımı gerçekleştirdiğini ve araçlarının doluluk oranının yüzde 35’i geçmediğini ifade eden Erdoğan, her bir otobüsün 40 gün içerisinde sadece 9 gün çalıştığını, 31 gün beklediğini söyledi.

Durum böyle iken İlçe Trafik Komisyonu’nun yeni bir firmanın ilçede açılarak sefer yapmasına izin verdiğini ve bu durumu protesto ettiklerini söyleyen Erdoğan, “İlçede taşımada hiçbir sorun yokken, araçların doluluk oranı yüzde 35’i geçmezken ilçe mülki amirlerinin tamamının bu durumu yakınen bilmelerine karşın üçüncü bir şirkete taşımacılık izninin verilmesinin nedenini açıklamalarını istiyoruz. Buradaki insanların aç kalmasından ve perişan olmasından sorumlu olmalarını istiyoruz. Eğer birazcık vicdanları varsa toplanacak olan Nevşehir İl Trafik Komisyonu’nun bu kararı tekrar gözden geçirmesini ve hiç kimsenin etkisi altında kalmadan sadece hukuka, adalete ve doğrulara dayalı karar vermesini istiyoruz. Hiçbir kurumdan torpil istemiyoruz. Bizim yanımızda yer almalarını da istemiyoruz. Yalnızca adaletli davranmalarını istiyoruz” dedi.

Ardından grup, otobüslerle Nevşehir Hükümet Konağı önüne geldi. Atatürk Anıtı önünde pankartlar açarak protesto gösterisinde bulunan gruptan 4 kişi, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile görüşmek üzere valiliğe girdi. Grup, polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında dağıldı

Kaynak: İHA