Toroslar’da Kasaplara Kurban Semineri

İçel'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nce, Kurban Bayram öncesinde kurban kesim yerlerinde görev yapacak kasaplara yönelik seminer düzenlendi.

Toroslar’da Kasaplara Kurban Semineri

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, İçel İl Müftülüğü Vaizi Süleyman Hilmi Yirik ve kasaplar katıldı.

Seminerde, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kasaplara ayrıntılı bilgiler veren Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, kasaplardan kurban kesim yerlerinde kesim ve temizlik şartlarına riayet etmelerini ve en önem verdikleri kuralların arasında kesim belgesi ve kişisel kılık kıyafetin yer aldığını belirterek, bu kurallara dikkat edilmesini istedi.

Soru ve cevap şeklinde gerçekleşen seminerde, kasaplara İslami kurallara uygun kesim yapmaları konusunda bilgiler veren İçel İl Müftülüğü Vaizi Süleyman Hilmi Yirik, kurban kesiminin bayramın ilk günü ve bayram namazından sonra başlamakta olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların kurban kesim yerlerinde görev alacak kasaplara Valilik tarafından oluşturulan İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca büyükbaş hayvanlar için 175 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 30 TL olarak belirlenen ücretleri ödeyecekleri de belirtildi.

TOROSLAR'DA KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ
Öte yandan Toroslar Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kesmelerini sağlamak amacıyla 30 yerde kurban kesim ve 3 farklı noktada da kurban satış yeri belirledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, bayram süresince vatandaşların her hangi bir sorunla karşılaşmaması için Kurban Satış ve Kurban Kesim yerlerinde düzenleme, temizleme ve denetleme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Belediye olarak çevreyi ve toplumu rahatsız etmemek amacıyla uygun olan noktada kurbanlık satış ve kesim yeri hazırlandığını kaydeden Tuna, belli bölgelerde oluşturdukları modern semt pazarlarının da aynı zamanda bu amaçla kullanılmak üzere alt yapısını genişlettiklerini belirtti.

Tuna, “Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bölgemizdeki vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde ve İslami usullerde kurbanlarını kesebilmeleri için bir takım çalışmalar yaptık. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurbanlıklarını keserken sıkıntı çekmemeleri için, içerisinde kompresörü, su düzeni, tuvaleti, çöp konteynırı ve her türlü hijyenik şartları oluşturulan 30 tane kurban kesim yeri hazırladık ve 3 satış yeri belirledik. Amacımız, Toroslar halkına daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz belediyemizin tespit ettiği yerlerde kurbanlarını kesmeleridir” dedi.

Kaynak: İHA