Tbmm Genel Kurulu

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kürtçe öğretmen adaylarının, kalıcı çözüm bulununcaya kadar sözleşmeli statüsünde istihdam edilmeleri gerektiğini söyledi.


TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Baluken, 2012 yılında alınan Kürtçe seçmeli ders kararı ile birlikte, Artuklu Üniversitesi'nde 500 öğretmene Kürtçe öğretmenlik için eğitim verildiğini anımsattı.

Kararın ardından YÖK'ün bu öğretmen adaylarının istihdamını engelleyecek şekilde uygulamalar başlattığını savunan Baluken, 500 olarak öngörülen istihdam sayısının 250'ye düşürüldüğünü kaydetti.

Hükümete inanan öğretmenlerin, işsizlik ve mağduriyet getiren uygulamayla karşı karşıya kaldığını öne süren Baluken, "Son yapılan açıklamalarda, bu öğretmenlerin ek ders ücreti üzerinden istihdam edileceği belirtiliyor. Asgari ücretin daha düşük bir ücretle işini, gücünü, ailesini bırakacak öğtetmenler, hak gaspıyla karşı karşıyadır. Kürtçe öğretmen adayları kalıcı çözüm bulununcaya kadar sözleşmeli statüsünde istihdam edilmelidir. Artuklu Üniversitesi'ne tekrar formasyon hakkı tannımalıdır" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak'ın il oluşu, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan da yaban domuzlarının çiftçilere verdiği zararla ilgili Gündemdışı konuşma yaptı.

Kaynak: AA