Siirt'te Uyuşturucu İle Mücadele

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce okul ve okul çevrelerinde öğrencileri hedef alan uyuşturucu madde satışı yapanlara yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.


İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu ile mücadele çalışmaları ile okullar, okul çevreleri ve sokaklarda çocuklar ve gençler için güvenli bir ortam oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Konuya ilişkin uzmanlarca okul yetkilileri, okul aile birliği üyeleri ve öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlendiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu seminerlerin 2013-2014 eğitim öğretim yılı süresince tüm okullarda aralıksız devam etmesi planlandı. Bunun yanı sıra, okullar ve çevresindeki sokaklarda uyuşturucu satışının son bulması için uyuşturucu madde satışı yapan suç örgütlerine yönelik operasyonlara ağırlık verildi.

Özellikle okulların açılmasıyla yapılan operasyonlar kapsamında toplam 13 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Yapılan operasyonlar neticesinde ise 49 gram esrar, 11 ecstasy hap ele geçirildi. Sağlıklı bir Siirt, sağlıklı bir gelecek için ve uyuşturunun olmadığı bir hayatın temini için uyuşturucu kaçakçılığı ve suç organizasyonlarına yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek."

Kaynak: AA