Osmanlı Vakfı Kuruldu

Osmanlı mirasına sahip çıkmak ve eserlerini koruyup, devam ettirmek amacıyla Osmanlı Vakfı kuruldu.

Osmanlı Vakfı Kuruldu

Osmanlı devletinin kuruluş gününe denk düşen “H. 15 Rebîül-evvel 698” bugün ise miladi 27 Ocak 2013 tarihinde (27.01.1299) samimi olarak ve düşünmeksizin, vakfın adının “Osmanlı Vakfı” olması oy birliği ile kabul edildi. Osmanlı vakfının amaç ve hedeflerine uygun olarak internet sitesi (www.osmanlivakfi.com) hazırlandı

Osmanlı Vakfının Mütevelli heyetinde; Başkan Dr. M. Sırrı Şimşek, Başkan yardımcısı İlhan Tanrıyar, üyeler Mevlüt Çelik, Ahmet Bayar ve Av. Abdullah Şimşek görev yapmaktadırlar.

Osmanlı Vakfının kurucu üyeleri: Dr. M. Sırrı Şimşek, İlhan Tanrıyar, Mevlüt Çelik, Ahmet Bayar, Oktay Kılıç, Burak Yılmaz, Av. Abdullah Şimşek.

Osmanlı Vakfına her türlü hazırlık ve işlemler için Türk Barter İnternational A.Ş. maddi ve manevi destek verdi.

25 Haziran 2013 tarihinde Vakıflar genel müdürlüğünde Osmanlı vakfının tescili yapıldı. 25 Temmuz 2013 tarihinde (H.17 Ramazân 1434) Osmanlı Vakfının kuruluşu Resmi Gazetede yayın ve ilan edildi.

Osmanlı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, Osmanlı Vakfının hedefleri hakkında şu açıklamaları yaptı:
“Osmanlı Vakfının en önemli hedefi, Osmanlı Miras ve kültürünü yaşatmak ve sahip çıkmaktır. Her türlü hayır işlerinde bulunmak, fakirlere yardım etmek, tarihi ve kültürel mirası ihya etmek, Mesleki eğitim kursları açmak, seminerler, paneller, açık oturumlar, konferanslar tertip ederek, bunu yurt içi ve yurt dışı organize etmek ve bilim adamlarını, konularında uzman kişileri davet etmek, Her türlü kreşler, aşevleri, çeşmeler, imaretler, cami ve ibadet yerleri, Hastaneler, poliklinikler, sanatoryumlar ve diğer sağlık kuruluşlarını açmak, yapmak, devralmak, devretmek, işletmektir.’’
Kaynak: İHA