Muğla'da Üniversite Sanayi İşbirliği
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Kılıç Holding arasında imzalanan protokolle Su Ürünleri Fakültesi'nde eğitim gören 10 öğrenci her yıl yurt dışı eğitimi ve burs imkanından yararlanacak.
Rektörlükte gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türkiye'nin en büyük kıyı şeridine sahip Muğla'nın aynı zamanda su ürünleri sektörünün de merkezi durumunda olduğunu söyledi.
Üniversite sanayi iş birliğinin önemli olduğunu belirten Harmandar, "Yaptığımız protokolle Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç hem Su Ürünleri Fakültemize destek sağlayacak, hem de öğrencilerimize burs ve yabancı dil öğrenimine katkı sağlayacak. Ayrıca istihdam konusunda da üniversitemiz mezunu öğrencilerine destek olacaklar. Bizim asıl hedefimiz öğrencilerin eğitim hayatları boyunca donanımlı yetişmeleri, okul bitmeden uygun maaşla iş imkanları bulmaları" dedi.
Harmandar, akademik anlamda sanayici ve iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ise eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu ifade etti.
Muğla'nın turizm ve su ürünleri bakımından Türkiye ve dünya da marka şehir haline geldiğine işaret eden Kılıç, "Üniversitemize destek olmak bizim gibi iş adamlarının asli görevi olmalı. Ben bu düşüncedeyim. Bu protokol inşallah hem ülkemize, hem ilimize hem de sektörümüze hayırlı olur. Öğrenci arkadaşlarımıza da rahat bir eğitim olanağı sağlamış oluruz" diye konuştu.
MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar da iş adamları tarafından sağlanan desteklerin öğrenci ve aileleri için can suyu niteliğinde olacağını kaydetti.
Baygar, hedefini bilen ve sektörde çalışmak isteyen öğrencilerin okullarını bitirmeden kendilerine burs veren işletmeler ve diğer paydaşlarla karşılıklı anlaşarak iş imkanlarının sağlanması yönünde çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.