Köy Halkı İsyanda Açıklaması

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Sütçüler Köyü’nde; köy halkı, 15 aydır köylerine gönderilmeyen imam nedeniyle, imza kampanyası başlattı.

Köy Halkı İsyanda Açıklaması
Köy halkı Bayram namazını imamsız kılmak istemiyor.

Daha önce köylerindeki caminin yetersiz olmasından dolayı imamın sıkıntı yaşadığını söyleyen köylüler, İş Adamı Mehmet Emin Meriç tarafından köye yeni bir cami yapıldığını ve imam lojmanın da yenilendiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Kurban ve Ramazan Bayramlarında, bayram namazlarını ve her hafta Cuma Namazlarını imamsız kıldıklarını söyleyen köylüler, bu yıl da aynı sorunu yaşamamak için yetkilileri göreve davet etti.

Köy Muhtarı Hüsmen Bulut, defalarca İlçe Müftüsü Osman Ekşioğlu ile görüştüklerini ve bu sıkıntıyı dile getirdiklerini belirterek; “Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında, bayram namazlarını imamsız kıldık. Köyümüzün imamı 15 ay önce emekli oldu. Bu tarihten beri de köyümüzde imam yok. Camimizi yeniledik, lojmanımızı yeniledik. Ama bir türlü bu eksikliğimiz giderilmiyor. Çoğu zaman Cuma namazlarında kendi cebimizden parayla, kendi arabalarımızla gidip, Keşan’dan ve Enez’den köyümüze imam getiriyoruz. Vakit namazlarında ise halkımızdan bir tanesi imamlık görevini yapıyor.” dedi.

“TOPLADIĞIMIZ 100 İMZAYI, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA GÖNDERECEĞİZ”
Kurban Bayramı’na az bir süre kala yine imam sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu yıl Bayram Namazımızı imamsız kılmak istemiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bizim sesimizi duysunlar. Bizler de sesimizin duyulması amacıyla köyümüzde bir imza kampanyası başlattık. 180 nüfuslu köyümüzde, 100 kişinin imzasını aldık ve hazırladığımız dilekçeyi, Edirne İl Müftülüğü’ne, Edirne Valiliği’ne ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na fakslayacağız. İnşallah bu sefer sesimizi duyururuz ve bu Kurban Bayramı’nda kendi imamımızla bayram namazımızı kılarız.”
Köy halkı da yetkilileri göreve davet ederek 15 aydır kendilerine söylenen “Yakın zamanda imamınız göreve başlayacak” sözünün yerine getirilmesini istedi.
Kaynak: İHA