Engin Alan'ın vekilliği düşecek!

Alan'la ilgili karar Yargıtay'ın TBMM Başkanlığı'na bildirmesinden sonra Genel Kurul'da okunacak...

Engin Alan'ın vekilliği düşecek!
Balyoz Davası'nda cezası kesinleşen MHP Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliği Yargıtay kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşmüş olacak. Milletvekili seçilen ancak yemin edemeyen İstanbul Milletvekili Engin Alan, bir gün bile TBMM'ye gitmeden milletvekilliğini de kaybetmiş olacak.

Engin Alan'ın milletvekilliğinin düşmesi için Yargıtay kararının TBMM Başkanlığı'na bildirilmesi gerekiyor. Yargıtay'dan gelen kararın Genel Kurul'da okunmasıyla birlikte Engin Alan'ın milletvekiliği de düşmüş olacak.

Yargıtay'ın TBMM Başkanlığı'na kararı ne zaman göndereceği ise henüz bilinmiyor. Ancak Ankara kulislerinde bu sürenin çok uzun olmayacağı da konuşuluyor. 28 Şubat davasında tahliye edilen Engin Alan, Balyoz Davası'nda hüküm giydi. MHP İstanbul milletvekili olarak TBMM'de bulunan Alan, uzun süre Silivri'de tutuklu kaldıktan sonra eşinin rahatsızlığı nedeniyle Sincan Cezaevi'ne naklini istemiş ve geçtiğimiz günlerde buraya getirilmişti.

Anayasa'nın 84. maddesinde'Milletvekilliğinin düşmesi bölümünde de uygulama şu şekilde belirtiliyor:
"Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur."