Edt ‘meraki’ İle Güldürmeye Devam Edecek

2013-2014 Tiyatro sezonuna Ahmet Vefik Paşa’nın Moliere’nin Hastalık Hastası isimli oyunundan ‘Meraki’ adıyla Türk Tiyatrosuna uyarladığı oyunla geçtiğimiz hafta perdelerini açan Erzurum Devlet Tiyatrosu bu hafta da aynı oyunla birkez daha izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Edt ‘meraki’ İle Güldürmeye Devam Edecek

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü ve aynı zamanda sanatçısı Levent Aras oyunun sahnelendiği hafta çok yoğun bir izleyici ilgisi gördüklerini ifade ederek tiyatro severlerden gelen talep doğrultusunda Meraki isimli oyunun bu hafta da yeniden sahnede olacağı müjdesini verdi. Aras yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz zaten Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak seyircimize sonsuz güven duyan bir ekibiz. Bizi diğer tüm oyunlarımızda olduğu gibi Meraki’de de yalnız bırakmadılar. Bunun yanı sıra Sayın Valimiz başta olmak üzere davetimize büyük bir nezaket gösterip iştirak eden Erzurum’umuzun değerli protokol üyeleri de oyunumuzu ilk gün izleyerek bizleri onurlandırdılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Üniversitelerimizin öğretim yılı henüz resmen açılmamışken daha ilk haftadan yüzde yüzlük bir seyirci kapasitesine ulaşmamız, bu kentin tiyatroya ne kadar ilgi duyduğunun açık bir göstergesi olsa gerek. İlk haftanın sonunda gördük ki seyircimiz Meraki’yi izlerken büyük keyif alıyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı kanıtlar nitelikte. Onlardan gelen talepler doğrultusunda 10-11 ve 12 Ekim tarihlerinde bir kez daha Meraki ile perde diyeceğiz. Tabiri caizse kıpır kıpır keyifli bir oyun. Seyircilerimiz kadar bizlerde oynarken keyif alarak sahneliyoruz. Ümit ediyorum ki bu sezon da Meraki oyunumuz sıkça sahnede kendine yer bulacaktır. Tüm Erzurumluları ve Erzurum da yaşayan tiyatro severleri bu mutluluğa ortak olmaya davet ediyorum.”
Ömer Naci Topçu’nun rejisiyle sahnelenen oyunda; hasta olmadığı halde sürekli kendini hasta hisseden, aksi, cimri, yaşlı ve varlıklı bir babanın bencil, acımasız, çıkarcı, ikiyüzlü insanlar tarafından kuşatılan dünyasında kızını bir doktorla evlendirerek kendisine menfaat sağlama çabasından hareketle beliren komik durumlar anlatılmakta. Toplumsal ahlakın da zaman zaman sorgulandığı oyun izleyiciyi çoğu zaman güldürürken düşünceye de sevk etmeyi ihmal etmiyor.

Bu arada Meraki isimli oyunda rol alan sanatçılardan ‘Rıhleti Efendi’ rolündeki Levent Aras, ‘Hayfa’ rolündeki Nazlı Polattaş ve Selma rolündeki ‘Melike Durak’ Erzurum Polis radyosunda ki programa katılarak oyunla ilgili radyo severlere bilgi verdiler. Oyunun prova sürecinde yaşanılan keyifli anları da anlatan sanatçılar buradaki programın ardından uydudan yayın yapan Kardelen TV’nin akşam ana haber bültenine konuk oldular.
Kaynak: İHA