Beylikdüzü Yeşilleniyor

Beylikdüzü’nde son 4 buçuk yılda 59 bin 413 adet ağaç-ağacık, 216 bin 556 adet çalımsı bodur bitki, 2 milyon 481 bin 109 adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Beylikdüzü Yeşilleniyor

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü; çevre düzenlemeleri, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları ile diğer ilçelere de örnek olacak bir vizyon sunuyor. Bu kapsamda ilçeye son 4,5 yılda 59 bin 413 adet ağaç-ağacık ,216 bin 556 adet çalımsı bodur bitki,2 milyon 481 bin 109 adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Yeşili ve doğasıyla her mevsim güzel renkleri barındıran Beylikdüzü, AB standartlarını yakalayan oranıyla kişi başına 10 metrekarelik yeşil alan sunuyor.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI”
Mevsim itibariyle ağaçlandırma çalışmalarının hız kazandığı Beylikdüzü’nde; Marmara Mahallesi, Kocatepe Caddesi ve Adnan Kahveci Mahallesi Osmanlı Caddesi tretuvarda teknik ekiplerin kontrolü ile ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Toplamda 250 adet çınar ve çınar yapraklı akçaağaç dikimi gerçekleştirilecek olan Beylikdüzü’nde 2013 yılı sonuna kadar muhtelif cadde ve sokaklarda 2 bin üzeri ağaç dikimi planlanıyor. Ağaç dikimi gerçekleştirilirken aynı zamanda vatandaşın kaldırımda geçişini engellemeyecek mesafede olmasına, boylu ve sağlıklı ağaçların dikilmesine dikkat ediliyor.

“YEŞİLİ ÇOĞALTMAK HEDEFİMİZ”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ‘‘İlçemizin yeşil dokusunu her zaman daha ileriye taşımak hedefimiz. Ağacın ve yeşilin önemli olduğu ilçemizde her yeri ağaçlandırmaya devam ediyoruz. Tretuvarları ağaçlandırmanın yanı sıra bu kapsamdaki Yeşil vadi 1. Etap Botanik Bahçesi çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA