Başkan Ergün Abalı’yı Konuk Etti

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Abalı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti.

Başkan Ergün Abalı’yı Konuk Etti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Abalı’yı makamında kabul etti. Ziyarette MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral’da yer aldı. Başkan Ergün’e taziye dileklerinde bulunan Abalı, atık yağlarla ilgili geliştirdiği projeden bahsetti. Manisa’da lokma kültürünün oldukça yaygın olduğunu ayrıca evlerde de atık yağlar oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Abalı, “Kişi başına 350 gram atık yağ çıkarken, bu rakam yılda 6 bin tonu buluyor. Bu atık yağı dizele dönüştürüp çevre kirliliğinin önüne geçebiliriz. Ayrıca elde edilen mazotu kaloriferlerle birlikte hem belediyenin hem de üniversitenin araçlarında kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

Abalı, oluşturdukları pilot tesiste günde bir tona kadar mazot üretebileceklerini belirterek projeye belediyenin de destek olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

"PROJEYE DESTEK VEREBİLİRİZ"
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin çevre kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla atık yağların toplanması konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak, projeye destek olabileceklerini belirtti.

Bu konuda mühendislerin de çalışma yapması gerektiğini de ifade eden Başkan Ergün, projeyle ilgili önümüzdeki günlerde ayrıntıları değerlendirebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA