Baraj Göllerini Balıklandırma Çalışması
DSİ Genel Müdürlüğünce bu yıl Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki baraj ve göletlere, 2 milyon 750 bin pullu sazan yavrusunun bırakılacağı bildirildi.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gölet ve barajlardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını sağlamak amacıyla sürdürülen balıklandırma çalışmaları kapsamında DSİ 10| Bölge Müdürlüğünce Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Göksu Baraj Gölüne 150 bin pullu sazan yavrusu törenle bırakıldı.
DSİ 10|Bölge Müdürü Okan Bal, törende yaptığı konuşmada, bu yıl balıklandırma çalışması kapsamında toplam 2 milyon 750 bin pullu sazan yavrusundan 150 binini nakil tankı sistemi ile Atatürk Barajı ve Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan son derece sağlıklı bir şekilde getirdiklerini belirtti.
Göksu Barajı'nı yeni yuvalarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Bal, DSİ balıklandırma programı ile 1991 yılından bugüne kadar bölge müdürlükleri faaliyet sahasında bulunan Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki baraj ve göletlere toplam 30 milyon 985 bin balık yavrusunun bırakıldığını bildirdi.
Bu yıl da toplam 2 milyon 750 bin balık yavrusunun baraj ve göletlere bırakılacağını aktaran Bal, şöyle konuştu:
"Bu yıl ile bu sayı 33 milyon 735 bine ulaşacaktır. Göksu Barajına bıraktığımız bu yavru balıkların normal şartlar altında 2 yıl içerisinde doğal olarak üreyecekler. Balıkların mutlaka bir defa olsun üremelerine izin vermek gerekiyor. Çünkü bu doğal üreme sistemi için son derece önemlidir. Bizler de özellikle balıkların avlanma dönemi ve avlanma boyu hakkında hassasiyetle çalışıyoruz. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Burada önemli olan balık stoklarının sürdürülmesidir."
Daha sonra Bal ve Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı baraj gölüne balıkları saldı.