Hayvan Pazarı Törenle Açıldı

Canlı Hayvan Pazarı düzenlenen törenle Kurbanlık satışları için açıldı.

Hayvan Pazarı Törenle Açıldı
Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, hayvan pazarında 12 bin küçükbaş bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu bildirdi.
Kütahya Belediyesinin çevre yolu üzerinde hizmete soktuğu hayvan pazarı Belediye Başkanı Mustafa İça ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hali Yorulmaz’ın katılımı ile açıldı.

Hayvan Pazarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz ile birlikte gezen ve hayvan satıcıları ile görüşen Başkan İça, canlı havyan pazarında satıcıların ve alıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düzenlendiğini belirtti.

Başkan İça “Kurban Bayramı dolayısıyla bugün canlı hayvan pazarını açmış bulunmaktayız. Tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Canlı Hayvan pazarımızda; bu yıl artıma gittik. 12 bin küçükbaş hayvanlar için bin 500 büyükbaş hayvanlar için alanlar bulunmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Birimi ekiplerince sağlık raporu, pasaport gibi işlemler idari binamızda anında yapılmaktadır. Giriş ve çıkışlarda evrak ve kontrollerimiz düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca alış verişte kullanılan paraların sahte olup olmadığını belirlemek için idari binamızda görevli personelimiz tarafından para makinaları ile yardımcı olunacaktır” diye konuştu.

Diğer yandan hayvan pazarında büyükbaş hayvanların geçen seneye oranla bu yıl daha çok yer alırken fiyatların ise geçen sene ile hemen hemen aynı olduğu belirtildi. Büyükbaş hayvan fiyatları 2 bin TL’den başlarken küçükbaş hayvanlar ise 350 TL’den başlayan fiyatlar ile alıcı bulabiliyor. Geçtiğimiz yıl hemen hemen aynı fiyatlarda satılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar bu yıl da aynı fiyatlarda satıcılara sunuluyor. Pazarın ilk günü olması sebebi ile çok yoğun olmayan canlı hayvan pazarında satışların hafta sonunda hızlanması bekleniyor.
Kaynak: İHA