Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Savaşlarını Araştırma ve Tanıtma Topluluğu üyeleri, Gelibolu Yardımadası'nı ziyaret etti.


Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı gezi kapsamıda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kilitbahir Kalesi, Namazgah ve Rumeli Mecidiye tabyaları, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe köyü, Zığındere Sargıyeri Şehitliği, Kırmızısırt siperleri, 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı ziyaret edildi.

Topluluk üyeleri Kurban Bayramı'ndan sonra da Anadolu yakasındaki şehitlik ve anıtları ziyaret edecek.

- Keçi Çiftliği projesinde imzalar atıldı

Hibe desteği almaya hak kazanan Mitat Uysal'a ait projenin imzaları atıldı.

Ayvacık'ta kurulacak 400 baş keçi çiftliği projesiyle, bölgede AB standartlarında modern bir süt işletmesi oluşturulmasının yanında bölge üreticilerine örnek teşkil edecek yatırımın gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Proje, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 559 bin 760 lira geri ödemesiz hibe desteği alacak.

TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, 11. başvuru çağrı dönemi proje başvuruları için online sistemin açıldığını, proje teslim edecek yatırım sahiplerine, yoğunluk yaşanmaması için son teslim tarihi olan 31 Ekim'i beklememeleri konusunda uyarıda bulundu.

- Çanakkale'de kruvaziyer turizmi

Çanakkale'de, kruvaziyer turizmine yönelik yoğunluk sürüyor.

Çanakkale Liman İşletmeleri AŞ tarafından yapılan açıklamada, ekim ayının ilk haftasında "Seabourn Odyssey", "Voyager" ve "Serenissima" yolcu gemileriyle Kepez Limanı'na yaklaşık bin yolcunun geldiği bildirildi.

Açıklamada, kasım ayına kadar 7 yolcu gemisinin daha limana geleceğini kaydedildi.

Kaynak: AA