Trakya’da Bacalar Tütmeye Başladı

Trakya Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte bacalar tütmeye başladı.

Trakya’da Bacalar Tütmeye Başladı
Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava dalgası ile birlikte Trakya Bölgesi’nde bulunan il ve ilçelerde sobaların yakıldığı görüldü

BACA YANGINLARINA DİKKAT
Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürü Zihni Özdemir, baca yangınları hakkında açıklamalarda bulundu. Özdemir, Kış aylarında baca yangınlarının en büyük nedeninin düzensiz temizlenen bacalar olduğunu söyledi.

Özdemir, "Vatandaşlarımız bacanın nasıl temizleneceği konusunda herhangi bir bilgisi olmadan baca temizlemeye kalkıyorlar. Marketlerde satılan baca temizleyici maddeleri yakarak bacanın temizleneceğini düşünüyorlar. Aksine o tür maddeler bacalara daha çok zarar veriyor. Aşırı sıcaklık nedeniyle bacanın çatlamasına neden oluyor. Bu da bacalardan çıkan kıvılcımın yangına dönüşmesini sağlıyor. Vatandaşlarımız baca temizleyici gibi maddeleri kullanarak bacalarını temizleme sinler. Baca temizliği için itfaiyeden yardım alabilirler. Ya da bu işi bilen işin ehli bir tarafından temizletsinler. Kesinlikle baca içine ateş yakılarak temizlik yapılmasın. Aksi takdirde çok büyük zarara yol açabilirler''dedi.

Kaynak: İHA