Ünlü Medyumu Boğarak Öldürüp Gömdüler

Bursa’da 67 yaşındaki ünlü medyumun, kendisinden 39 yaş küçük karısı ve onun sevgilisi tarafından öldürülüp, dere yatağına gömüldüğü öne sürüldü.

Vahşet, genç kadının cinayetin ardından karakola gidip kayıp müracaatı bulunması üzerine ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, geçen hafta karakola müracaatta bulunan 28 yaşındaki S.K., sanatçı İbrahim Tatlıses'in de yakın dostu olan 67 yaşındaki medyum kocasının kaybolduğunu söyledi.

Olayla alakalı soruşturma başlatan polis S.K.’nın çelişkili ifadeleri üzerine soruşturmasını derinleştirdi. Sorgu sonrası medyum İsmet Halit Kayaokay’ın, 152 Evler Mahallesi Yücel Sokak'taki evinde, genç kadın ve onun erkek arkadaşı tarafından iple boğulduktan sonra Panayır Mahallesi’ndeki bir dere yatağına gömüldüğü ortaya çıktı.

Kan donduran vahşetin ardından gözaltına alınan S.K.,kocasının kendisine sürekli şiddet uyguladığını, ölmekten korktuğu için kocasını sevgilisiyle öldürdüklerini itiraf etti. Genç kadına, kocasının medyum seansında tanıştıktan sonra aşk yaşamaya başladıkları 50 yaşındaki N.Y.’nin de olaya yardımcı olduğu iddia edildi.

Savcılık tarafından gece yarısı kazılan mezardan çıkarılan ünlü medyumun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Gözaltında bulunan iki sevgilinin işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bu arada genç kadının 5 ay önce kocasından şiddet gördüğü için adliyeye başvurduğu ve medyuma evden uzaklaştırma cezası verildiği, bu olayın ardından Adana’daki ailesinin yanına giden S.K.’nın kocasının gelip özür dilemesi üzerine tekrar evine geri geldiği kaydedildi.

Öte yandan medyum Kayaokay'ın 2006 yılında bir gasp olayının mağduru olarak polise müracat ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA