Turan Çakır Sinyali Verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Eski Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır, kahvaltılı toplantıda bir araya geldiği Atakumlulara aday adaylığı sinyalini verdi.

Turan Çakır Sinyali Verdi
Atakum mahalle ve köy muhtarları ile Gülhan Restaurantda kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Eski Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır, geleceğe dönük planlarını anlattı.

Atakum Belediye Başkan adaylığı konusunda istişarede bulunmak için bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Turan Çakır,“Bu toplantı, basına ya da kamuoyuna açık adaylık açıklaması değildir. Ben istedim ki, önce siz değerli dostlarımla, Atakumlularla bu konuyu istişare edeyim. Sonra kararımızı hep birlikte verelim. İnşallah bu yolda hep beraber yürümek nasip olur”dedi.

Geleceğe dönük planlarını anlatan ve destek isteyen Çakır, “Bugünkü toplantımızın amacı siyaset yapmak ya da sizleri buraya çağırıp basın önünde adaylık açıklaması yapmak değildir. Bu süreci önce sizlerle paylaşıp istişare etmek istedim. Dostlarımla, muhtarlarımla, Taflan, Çatalçam, Altınkum, Kurupelit, Atakent ve merkez Atakum’daki dostlarımla birlikte bir kahvaltıda beraber olalım, bu süreci birlikte istişare edelim istedim. Atakum’da daha önce Kurupelit Belediye Başkanlığı yaptım. Son 5 yıldır da hepinizin bildiği gibi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın vekilliğini yaparak siyasi hayatımı devam ettiriyorum. Eğer Allah nasip ederse bu süreci Atakum’da, sizlerle birlikte, dostum dediğim, arkadaşım dediğim, ağabeyim dediğim, kardeşim dediğim hepinizle birlikte götürmek istiyorum. İşte hedefe giderken bu süreçte siz değerli dostlarımın, ağabeylerimin, muhtarlarımın yönlendirmesine ve fikirlerine, bize yol göstermelerine çok ihtiyacımız var”diye konuştu.

"ATAKUM TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ OLUR"
Atalarının bu topraklarda doğduğunu, büyüdüğünü ve öldüğünü ifade eden Çakır, “Şimdi bizler de bu güzel topraklarda, bu güzel ilçenin bize verdiği imkanları kullanarak yaşıyoruz. Bizim de bu güzel topraklara bir şeyler vermemiz lazım. Bunu da buralara hizmet yaparak, buralar için çalışarak yapabiliriz. Ben hep beraber sizlerle birlikte bunu yapmak istiyorum. Bugün Sayın Başbakanımızın ve Ak Parti siyasetinin başarısı halkın beklentilerini ve taleplerini iyi anlamaktan geçiyor. İyi anlamak için de halkın yanında, içinde onlarla birlikte bulunmak, onların içinde yaşamak gerekiyor. İşte ben sizin içinizden gelen biriyim. 12 yıldır siyasetin içindeyim. 5 yıl Kurupelit Belediye Başkanlığı yaptım. Son 5 yıldır da Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyorum. Ben içinizden biriyim."şeklinde konuştu.

Hizmet etme anlayışı, yani şehri bir yerden alıp bir yere götürme anlayışı ve kabiliyeti açısından son 5 yılda Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın tecrübelerinden oldukça faydalandığını belirten Çakır,"Kurupelit Belediye Başkanlığı dönemimde tecrübe kazandım ki, bu çıraklık dönemimdi. Son 5 yıldır yaptığım Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğim sırasında çok üst düzey tecrübeler kazandığımı düşünüyorum ki, bu da kalfalık dönemimdi. İnşallah gelecekte de Atakum’da, sizlerin de kararıyla ve istişaremiz sonunda belediye başkan aday adayı ve sonrasında kısmet olurda belediye başkanı olursam, edindiğim tecrübeler ve ustalık dönemim ile birlikte tüm Atakum’a hizmet etmekten büyük onur, mutluluk ve keyif duyarım. Atakum'u sadece Samsun'un değil,Türkiye'nin göz bebeği olan bir yer haline getiririz."ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA