Muş'ta Eğitime Yatırımlar

Muş AK Parti Milletvekili Faruk Işık, eğitim seviyesini yükseltmek için ilk olarak alt yapının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, Muş'ta eğitim alanında 58 yerde inşaatın devam etiğini ve 2013 yılı içerisinde yapılan harcamanın 160 milyon lira olduğunu belirtti.

Faruk Işık, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Şube Müdürleriyle birlikte yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi, Turizm Otelcilik Lisesi, Öğretmenevi ve diğer okullarda incelemelerde bulundu.

AA Muhabirine eğitime yapılan yatırımla ilgili olarak açıklama yapan Işık, çağdaşlaşma ve uygarlaşma noktasında bir düzeyin yakalanması için mutlaka eğitime önem verilmesi gerektiğini belirterek, eğitimin her alanında kaliteli kurumlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Işık, şunları kaydetti:

"Eğer eğitim konusunda arızalarınız varsa maalesef rakiplerinizle yarışma şansınız yok. Sizin çocuklarınızın da başkalarının çocuklarıyla yarışma şansı yok. Muş'un okullaşma oranının en azından Türkiye standardının ortalamasının üzerine çıkarabilmek gayretiyle bugün gerek turizm otelcilik lisemizi, gerekse imam hatip ve pansiyonumuzun inşaatı yükseliyor. Bu da beni son derece mutlu ediyor. Doğru bir yerde durduğumuzu, doğru bir iş yaptığımızın gururunu yaşıyoruz. Allah nasip ederse eğitim alanında Muş'un layık olduğu düzeye getirmek için onurumuzu, şerefimizi taşımak suretiyle enerjimizi sarf edeceğiz. Muş'ta şu an 58 yerde eğitim alanında inşaatlarımız devam ediyor. 2013 yılı için yapılan harcama ise 160 milyon lira civarında."

Kaynak: AA